61

Голяма българска легенда се бори за живота си с коварна болест

Бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров разкри много тревожна новина. Стилиян съобщи, че бронзвият медалист от САЩ 94 Петър Хубчев, няма да вземе участие в организирания от него Мач на надеждата, както беше обявено, тъй като също се бори с коварната болест. 

"На мача в петата минута ще бъде отдадена за Петър Хубчев, мачът ще бъде спрян. Един треньор, който се бори със същата болест, един от големите №5 в българския футбол. Призовавам в следващия кръг в първенството във всички мачове да бъде оказана подкрепа за Петър Хубчев. Трябваше да участва в мача, но за съжаление няма да може. Повече за това ще оставя на Петьо Хубчев. Когато му дойде времето, ще говори пред вас", каза Петров. 

"Петър Хубчев се нуждае от тази подкрепа, той идваше при мен в болницата. Позитивност и вяра дават шанс да преминеш през всички тези препятствия", добави бившият халф. 

„За мен беше изненадваща тази новина, която Стилиян обяви (б.р. – че Петър Хубчев е болен от левкимия). Искам да кажа на Петър Хубчев, че именно това е футболът – нещо уникално, можеш да печелиш и да губиш, но когато дойде такава битка, с която Стилиян се пребори, очакваме и той да се пребори, той има воля да премине със същия резултат, с който Стилиян. С него сме. Ще му вдъхваме вяра и надежда. Сигурни сме, че ще даде всичко от себе си да премине през тази битка“, каза той по адрес на Петър Хубчев.

„Аз преди един-два дена играх голф с Христо Стоичков и той лаконично ми каза: „Е ти какво очакваш? Винаги съм във форма“. Само за едно нещо се притеснявам, по моето време най-силното качество беше играта в дълбочина – това качество, което имах ме вкара в златния отбор на САЩ’94. Явно ще трябва да променим тактиката, да играем на крак, като гледам хората в нападение. Излизаме на терена за хората, които ще ни подкрепят“, завърши Красимир Балъков.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой искате да е новият треньор на Ботев?