Следвайте ни

Големи промени във футбола ни от следващия сезон

viber icon

Големи промени в правилника за следващото първенство е напът да въведе ръководството на БФС. На вчерашното си заседание Изпълнителното бюро на централата изработи предложение за промени в Наредбата за първенствата и турнирите 2021/2022.

БФС прояви благосклонност към клубовете, които имат повече чуждестранни играчи. От картотекираните играчи от страни извън Европейския съюз в Първа професионална лига вместо досегашните рестрикции за участие на трима подобни състезатели в официални срещи, от следващия сезон всички петима футболисти от страни извън ЕС ще могат да участват едновременно.

Клубовете от Първа професионална лига могат да картотекират неограничен брой футболисти, родени след 1 януари 2000 г. с изиграни най-малко два пълни последователни сезона от сезона на навършване на 16 години в съответния футболен клуб.

За отборите, които налагат собствени кадри, са предвидени и парични бонуси от централата. При участие на такива състезатели за не по-малко от 45 минути в среща от Първа професионална лига БФС заплаща на съответния клуб сума в размер на 250 лв. на човек за до двама състезатели в двубоя.

Сред най-съществените корекции са редуцирането на общата бройка картотекирани футболисти без изискване за тренираност от 25 на 20.

Решенията на Изпълнителното бюро ще бъдат предложени за гласуване на следващото заседание на Изпълнителния комитет на БФС през март.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?