Големи футболисти на Пловдив празнуват рождени дни!

ЧРД на Марин Бакалов и Кирил Котев!

Един от големите футболисти в историята на пловдивския футбол празнува рожден ден. Ден преди Великден на 58 години стана легендарният халф на Ботев, който игра още в ЦСКА, Олимпик Тетевен, Марица и елитният по онова време португалски Шавеш.
До скоро Бакалов той бе първи по изиграни мачове в А група. Дипломираният инженер от ВИХВП бе записал 454 участия в елита, но постижението му бе подобрено от легендата на градския съперник Локомотив Георги Илиев. Като голям мъж и спортист Марин отиде на Лаута и първи поздрави Илиев, за което черно-белите фенове станаха на крака и го наградиха със заслужени аплодисменти. Защото най-големите са на всички, които обичат великата игра.

Един от най-славните мачове на Марин Бакалов е срещу Барселона. По-старите футболни фенове със сигурност си спомнят как 19-годишното момче от Долни воден заедно с Коста Танев успяха да обезличат през есента халфовата линия на каталунците, водена от най-добрият полузащитник в света в онзи момент - германецът Бернд Шустер.

Двадесет години след Марин Бакалов на този свят идва и един от любимците на черно-бялата част от Пловдив - Кирил Котев. Столичанинът бе част от златния отбор на Едуард Ераносян, донесъл на Лаута първата в историята шампионска титла, а след това и бронзовите медали.
Честити да са ни рождениците и на многая лета!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?