61
Следвайте ни

Голът на Костадинов влезе в Библия на френските загуби в спорта

viber icon

Голът на футболната легенда Емил Костадинов в 90-ата минута на 17 ноември 1993 г. продължава да тормози французите. Безспорно доказателство за това е излязлата съвсем наскоро във Франция "Библия на френските загуби в спорта". Книгата на Тибо Пино е направила впечатление на родния финансист Кирил Евтимов, завърнал се наскоро от Париж. 

На корицата на луксозното издание съвсем ясно се отличава вдигналият победоносно ръце Костадинов, секунди след второто му попадение във вратата на Бернар Лама на 17 ноември 1993 г. Книгата съдържа 200 страници и е с цена 30 евро. Евтимов споделя, че тази библия на френските спортни поражения е най-търсеният коледен подарък в най-големия френски магазин за подаръци - Fnac, в който се предлагат техника, книги, музика и др. 


"Много пъти съм повтарял, че победата над Франция с 2:1 е най-великият спортен миг в моя живот. Изненадах се, когато видях лика на Емо на корица на френска книга и веднага се позаинтересувах за какво става въпрос. Е, явно колкото и титли да спечели футболният тим на Франция, този мач никога няма да бъде забравен. Френската драма от "Парк де Пренс" ще остане вечна. Тъкмо бях прочел книгата "Когато Господ беше българин" и попаднах на тази френска спортна библия. Явно и съдбата има някакъв пръст тази книга да се появи на пазара точно в този момент", допълва българският финансист.

Интересно е, че той е имал досег с осем от 13-те французи, участвали в драматичния мач с България през 1993 година, като всеки един от тях е отказал да говори за Костадинов или за самия двубой. Показателно е, че авторът на книгата е предпочел за своята корица Коща пред куп други болезнени загуби за "петлите", като например Севилската драма от 1982 г.  

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще депортират ли Джокович?