Следвайте ни

Гочо: Митко Илиев и Георги Илиев ще поведат отбора!

Легендарното крило на Локомотив Пловдив Георги Василев изрази оптимизъм преди мача на наследниците му срещу Спартак Търнава от втория предварителен кръг на Лига Европа. Футболист №1 на Пиринска, Вардарска и Егейска Македония обяви, че играчите не трябва да се плашат от съперника и да се хвърлят здраво в боя. „Спартак Търнава не са слаб отбор, но са от нашата черга. Няма какво да им се плашим. Футбол със страх не се играе, да не са Аякс или извънземни", отбеляза рекордьорът по вкарани голове в пловдивското дерби и страшилище на няколко поколения вратари на Ботев.
"Вярвам, че стадионът ще е пълен и това ще даде сили на момчетата. Трябва да се играе яко и здраво“, каза роденият в Демирхисар щурмовак. „Не може да отпаднем още първия кръг, за какво участваме тогава. Преодолими са. Важно е момчетата да не се притесняват. Искам да се хвърлят бе страх и мъжката. Само да участваш не е нищо. Поне да минен този съперник. Още по-хубаво е и после, ако успеем да стигнем до плейофите. Няма какво да се страхуваме. Георги Илиев и Митко Илиев ще поведат отбора, вярвам им. Важното е да не се допуска гол и ако може да отбележим един, два ще е идеалният сценарий“, добави Гочо, в чиято трофейна витрина са голове срещу Ювентус, а също така знайни и незнайни вратари по долините на Струма, Места, Дунав, Тунджа и Камчия.
 
 
 
 

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?