61
Следвайте ни

Гласуваха с пълно единодушие парите за "Колежа" и стадион "Локомотив"

Фенове на Ботев посрещнаха съветниците с обръщение и "Колежанско" пиво

viber icon

С пълно единодушие общинските съветници гласуваха отпускането на 5 680 000 лева за стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив", предаде репортерът ни от мястото на събитието. Сумата ще се раздели почти по равно за двете съоръжения, както следва: 2 860 800 лв. за "Колежа" и 2 820 000 лв. за "Лаута". Парите ще бъдат предвидени от проектобюджета на Община Пловдив за 2022 година.

2 млн. лв. без ДДС от средствата за "Колежа" са за закупуване на седалки, 90 000 лева без ДДС са за тревно покритие, а 294 000 лева без ДДС лева са за преработка на проекта.

За стадион "Локомотив" средствата ще бъдат изразходвани за технически проект на Централната трибуна, технически проект за вертикална планировка, тренировъчни терени, паркоустройство и инфраструктура, благоустрояване и озеленяване.

Общинският съветник Слави Георгиев призова за отчетност при харченето на отпуснатите средства. Той попита кога ще дойде заместник кметът по строителството Пламен Райчев, за да информира как са разходвани парите до сега. Кметът Здравко Димитров му отговори, че Райчев е в болнични и категорично заяви, че няма да се харчи за строеж на магазини.  "Що се отнася до търговските площи, никога не сме говорили за магазини. За трибуни, за съблекални – да, но за магазини не", отвърна Димитров.

Преди началото на сесията фенове на "Ботев" Пловдив създадоха приятно настроение у общинските съветници. Всеки един от старейшините получи по бира "Колежанско" и обръщение, което публикуваме без редакторска намеса:

УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ,
УВАЖАЕМИ Г-Н КМЕТ,
УВАЖАЕМИ Г-ДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,


На днешната сесия предстои да гласувате важно за град Пловдив решение – включване на финансови средства в бюджета на Община Пловдив за 2022 г.,  свързани с допълнителни разходи за обекти: стадион „Христо Ботев“ и стадион  „Локомотив“.  

Молим да подходите с необходимата отговорност и да подкрепите  предложението на г-н Здравко Димитров, Кмет на Община Пловдив, загърбвайки  всякакви политически, фенски и други пристрастия. Неверни са внушенията, че  стадионите се правят само за футболните фенове и това е единствено и само в техен  интерес. Заделяйки средства от бюджета на Община Пловдив за изграждането на  двата стадиона, Вие не подпомагате единствено феновете на ПФК Ботев и на ПФК  Локомотив, а полагате грижа за изграждането на модерна социална инфраструктура  – спортна, културна, развлекателна, която ще спомогне за превръщането на града ни  в още по-добро място за живеене и инвестиции и ще го направи още по-привлекателен  за неговите гости.  

Важно е да се знае, че стадион „Христо Ботев“ е обект с национално значение,  поради липсата в България на стадион от такава категория /4-та от 5 възможни по  класификацията на UEFA/, който да може да се ползва за футболни срещи от най висок ранг и изграждането му ще позволи на град Пловдив да заеме достойно мястото  си и на футболната карта на Европа. Този стадион е част от градската  инфраструктура и като проект е не по-малко значим от проекти като „Модър Царевец“, бул. Хаджи Димитър, пробивът до Водната палата и др., поради което  заделянето на средства за неговото завършване следва да е сред приоритетите на  Община Пловдив. 

В тази връзка Ви призоваваме да подходите отговорно, в качеството си на  избранници на гражданите на град Пловдив, и не само да подкрепите предложеното  Ви решение по т. 17 от дневния ред на днешната сесия, но и да намерите решение за  осигуряване на всички необходими средства за цялостното завършване на стадион 

„Христо Ботев“. Държим да отбележим, че е недопустимо да се търси  „равнопоставеност“ при заделянето на средства за различните обекти от градската  инфраструктура, тъй като всеки един отделен обект се отличава със своята  специфика, сложност, етап на изпълнение, влияние върху градската среда и др. и  респективно за неговото изграждане са необходими различни по размер средства. 

Желаем Ви здраве и успехи и дано един ден следващите поколения се гордеят  с Вас! 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (16)

Бъдещ главен прокурор

Бъдещ главен прокурор

14.10.2021 | 03:48

Недопустимо е едни общински съветници МЕКОТЕЛИ да прахосва НАРОДНИ пари за кефа на шепа жълти ПОДМАЗВАЧИ НА ВСЯКА ВЛАСТ. РАВНОПОСТАВЕНОСТТА, драги жълти комплексари, е заложена в конституцията на тази жалка държава.. Ако ще Пинокио да ви подари и цял стадион, то вие винаги ще си останете с кални цървули.

Отговори
0 0
Неуки и крадливи хлебарки ни управляват.Срам за великия град

Неуки и крадливи хлебарки ни управляват.Срам за великия град

13.10.2021 | 16:46

Е как става тая на частни клубове да раздавате нашите пари.Тези работи само тиквата ги може. Особено преди избори.На какво ли не е способен да вземе някой глас от агитките. И маминото и зико лапачу слушкат и изпълняват.Правилно им викат ,не кметове ,а кметски наместници на София. Града е ваш ,г-н Борисов -зико лапачу. Потрес!!? Да потънеш от срам , след това изявление на тоя примат. Осем хиляден град не принадлежи не на Борисов ,дори не принадлежи на сегашните му жители.Той принадлежи на цялото човечество.

Отговори
4 0
Батко

Батко

13.10.2021 | 14:51

На това му се казва: ГЕРБ купува гласове! Явно на тях всичко им е позволено!

Отговори
3 0
МАЙКА МУ

МАЙКА МУ

13.10.2021 | 12:48

Но ще работим без одобрени проекти, което знаете, че аз съм в нарушение .МОЛЯ ГЕШЕВ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ СТАДИОНИ

Отговори
9 1
МАЙКА МУ

МАЙКА МУ

13.10.2021 | 12:36

КОЛКО ЛИ ИМА В ЖЪЛТИТЕ ПАПКИ ПАПКАНЕ ....ЛАПКАНЕ....

Отговори
7 1
МАЙКА МУ

МАЙКА МУ

13.10.2021 | 12:34

Глупаците като тиквата раздават пак нашите пари! Народе!!!! НА ЦИГАНИТЕ ДА ГЛАСУВАТ

Отговори
9 1
КОЗАРЕВ

КОЗАРЕВ

13.10.2021 | 12:26

ЗА ТЕЗИ ПАРИ НАЙ МНОГО НЯКОЛКО КЕНЕФА ОТ ФЪНДЪКОВИТЕ В СОФИЯ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВЯТ ЗА СТАДИОН ТРЯБВАТ НАЙ МАЛКО 120 МИЛИОНА, ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА ТЕЗИ СТАДИОНИ ЩЕ СЕ СТРОЯТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ПРИ ПЪЛНА ФИНАНСОВА МЪГЛА И ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ ПРЕДИ ИЗБОРИ. БАЩИЦИТЕ ЗАГРОБИХА НАЙ-КРАСИВИЯ СТАДИОН ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ СЕГА НА ЧАС ПО ЛЪЖИЧКА ИМИТИРАТ АКТИВНОСТ А НЯКОИ ТАРИКАТИ ТРУПАТ ПАЧКИ МОЖЕ БИ

Отговори
5 2
МАЙКА МУ

МАЙКА МУ

13.10.2021 | 12:15

пълно единодушие общинските съветници гласуваха отпускането на 5 680 000 лева за стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив", - КАК ЛИ ИЗГЛЕЖДАТ БАНКОВИТЕ ИМ СМЕТКИ...

Отговори
7 1
Юлия Р.

Юлия Р.

13.10.2021 | 11:47

Поредния парадокс. Футбол няма, но ще строим стадиони. Крайно време е Герб да се махне.

Отговори
13 2
Жельо

Жельо

13.10.2021 | 12:43

Футбол няма само в празната ти кратуна - преди да говориш погледай, прочети, попитай пък тогава се излагай. Единия пловдивски отбор миналата година взе сребърни медали и се представи много добре в евротурнирите, другия в момента е на първо място в класирането. Дори Марица са в подем - там се работи правилно и имат реални шансове за промоция. Какви глупости дрънкаш Юлио или си пишеш ей така да се направиш на интересна?

Отговори
2 7
Георги

Георги

13.10.2021 | 10:27

Глупаците като тиквата раздават пак нашите пари! Народе!!!!

Отговори
17 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?