Следвайте ни

Гиздаков и Тервел Златев говориха 4 часа с фенове и футболистите

viber icon

Новият директор в Ботев Тервел Златев бе представен на футболистите от члена на УС на Сдружение ПФК Ботев Борис Гиздаков. Срещата в съблекалнята е преминала с малко повече напрежение и в крайна сметка играчите не са прикрили негативнвото си отношение към новите шефове. Причината е липсата на конкретика в отговорите на Златев и Гиздаков относно заплащането в клуба. 

Ето какво сподели Борис Гиздаков за срещата с футболистите:

"Аз имах задачата да представя господин Златев пред мъжкия отбор. Обясних на момчетата каква е ситуацията. Те търсеха конкретика като ангажименти. Това няма как да се случи, тъй като вчера господин Златев бе представен на администрацията, нужно е време, за да се установи какво е състоянието на клуба.

В този момент не можем да поемаме никакви ангажименти. Това би било изключително несериозно и непрофесионално. Аз разбирам претенциите на футболистите и треньорския щаб да има определена яснота, но се изисква определено време за това. Говорихме си след една седмица да се срещнем отново. Сега това, че отборът зае една обща недружелюбна позиция към нас бих го възприел, ако имаше сериозни основания.

Тук трябва ясно да кажем, че събранието на акционерите бе определено от предишния борд и господин Самуилов. Ние не сме го търсили. Целият съвет на Директорите си беше подал оставките. Важно е да се знае, че някои от оставките на ключови фигури са отпреди 10 месеца. Тоест те не са предизвикани от поведението на феновете или от поведението на настоящия мажоритарен собственик. Това е било една подготовка за напускане на Ботев и ние като страна по договор с господин Самуилов, на който му прехвърлихме акциите преди две години, бяхме длъжни да ги приемем обратно по негово желание, съгласно този договор", сподели футболният ръководител.

,Преди срещата в съблекалнята с футболистите Гиздаков и Тервел Златев сса имали тричасов разговор с Тервел Златев и представители на отделните фракции на футболния клуб. 

Гиздаков сподели, че срещата с феновете е минала в много добронамерен тон, добавяйки:

"Лидерите на някои от фенските фракции искаха среща с господин Златев, за да поставят определени въпроси, които принципно касаеха неговия предишен престой в клуба през 2014 и 2015 година. Господин Златев отговори на техните въпроси. В повечето от случаите се постигна една яснота. Срещата премина в много добронамерен тон от двете страни. Така или иначе доминантът беше безпокойствието как ще продължи развитието на Ботев. В крайна сметка чувството, че феновете трябва да бъдат заедно и да поддържат клуба беше завършекът на тази среща".

Снимка: dsport.bg

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?