Следвайте ни

Гилдията на спортните журналисти клони към единица на "Лаута"

Пишещите и говорещите за спорт в Пловдив са почти единодушни, че Локомотив ще спечели срещу Ботев в дербито на "Лаута" довечера. Все пак се отчита и фактът, че жълто-черните са притиснати до стената и нямат право на много грешки. 

 

Дончо Донев, вестник ​"Марица" и sport.marica.bg

 

Няма фаворит, всичко може да се случи. Предв​арително соченият за фаворит в този мач често пъти се е препъвал. Това е част от чара на дербито. Негов​ата непрогнозируемост е наистина го​лемият му плюс. Не се ангажирам с прогнози. Ясно е кой е в по-добра форма, на кой не му върви. Надявам се, че трибуните на стадиона в "Лаута" ще бъдат пълни и ще стане един празник за футбола.

 

Юлиян Ангелов, вестник ​"Марица" и sport.marica.bg

 

Винаги съм бил за по-слабия отбор в тези дербита. Прогнозирам 2:1 за Ботев. Това не е някакво връщане на "назаем брашно" от финала. ​Не вярвам на такива глупости. Затова и няма да фаворизирам приказките за равен мач в двубоя. Не вярвам хиксът да е добро решение преди изборите. За никоя от трите страни. Очаквам Ботев да победи, а играч на мача да е Димитър Илиев, който с тази брада много прилича на Христо Ботев.

 

Александър Первазов, Спортна трибуна ПОтв

Локо - Ботев 1:1. Единият отбор иска да победи, но не играе като отбор, другият - може да победи, обаче неусетно навлиза в спортна форма,с която сякаш не иска да спечели. За първи път равенство и на скамейките - двама треньори чужденци, при това и двамата от бивша Югославия.

 

Ангел Георгиев, plovdivnews.bg 

Този път напълно непредсказуем мач. Локомотив е в много по-добра форма. С инерция от Лига Европа. За Ботев е много важен този мач, за да излезе от кризата. В много подобни случаи фаворитът побеждава. 

 

Андрей Спасов, PlovdivDerby.com и BgDerby.com

Гостите от Ботев Пловдив са в незапомнена от години игрова и психологическа криза! През лятото ръководството на клуба не направи нужното финалът за Купата на България да бъде превъзмогнат, дори напротив! Странната трансферна политика в последните месеци задълбочава и подсилва несигурността в представителния отбор на канарчетата! В същото време домакините от Локо Пд са на гребена на вълната след спечеления финал и мачовете в Европа. Ръководителите на черно-белите правят всичко по силите си отборът максимално дълго да продължи да усеща и чувства положителните емоции след спечелената купа! Същевременно Локо Пд запази основните си футболисти и надгради с трансфери. Малембана прави страхотно впечатление! Всичко различно от победа ще е пропуснат шанс от Локо Пд за това да задълбочи кризата в градския съперник. Точка на Лаута пък ще е това, което Ботев Пд ще търси в дербито. И все пак дербито затова е дерби, защото е непредсказуемо!

 

Бюлент Мюмюнов, tribunaplovdiv.bg

С оглед на това, че Локомотив взе Купата, те са на гребена на вълната. Заради по-слабите резултати на Ботев и смяната на треньора Локомотив влиза като фаворит в този мач. Клишето е, че в такива мачове няма фаворит. Това се видя най-вече на финала. Чисто психологически тези мачове са за отборите в слаба форма, тъй като те няма какво да доказват и влизат освободени в сблъсъка. В нашия случай това е отборът на Ботев, нищо че мачът е на "Лаута". Имат и аргументи да го направят - добри новини за стадиона. Лошото е, че Неделев и Вутов ги няма. Мисля, че Боте​в може да отмъкне нещо от този мач. Предполагам, че дербито ще завърши наравно.

 

Валери Станков, Дарик радио

От доста време не се е случвало Локомотив да влиза като фаворит в дербито. Любопитен сблъсък между отбор, който имаше отлично представяне в евротурнирите, намира се на трето място в класирането, и отбор, който загуби финала за Купата и започна неубедително шампионата. Проблемите с контузиите на Неделев и Вутов, както и продажбата на Кристиан Добрев отслабиха силата на жълто-черните. Освободени бяха Карачанаков и Тейлон. Всичко друго, освен победа на Локомотив, би било изненада.

 

Георги Анастасов, trafficnews.bg

Този път ролите са разменени. Локо изглежда по-силният отбор, но това няма да направи мача по-малко инфарктен. За това дерби е нормално. Ботев имат проблеми с отсъствието на Неделев и Вутов, но това няма да направи мача по-малко интересен. Очаквам атрактивен футбол. Локомотив намери своя облик и ще се опита да зарадва феновете си, а в Ботев нямат какво повече да губят. Върти ми се нещо като хикс, но все пак смятам - 2:1 за Локомотив.

 

Станимир Симеонов, Спортна трибуна ПОтв 

2:1 за Ботев ! Еуфорията от европейското горещо лято за Локомотив свърши. Дойде време за отрезвяване, за анализи и за бъдещи планове. В Ботев Пловдив всичко е динамично и хаотично... Пълен карамбол, НО каква по-голяма мотивация от това, че строителните работи на стадион "Христо Ботев" (със звучното име "Инса Арена") вече не са в кома. "Болният" е с поставена диагноза и най-добрият доктор хвана вече скалпела (във форма на багерче). Срамът от странно загубения финал се измива не с веро или с белина, а с победи и с пълно себераздаване. Желко е вожд и който не го слуша, ще потушава пожара в Шишманци. Във всеки случай ще победи футболът, защото и двата отбора разполагат с лидери и с най-верните фенове. Какво повече от това?!

 

Стойчо Генов, plovdiv24.bg

Каквото и да стане, това дерби няма да е със същия заряд като предишното. Очаквам двата отбора да не се затворят. Според мен в този мач ще има повече от един гол, не както е напоследък. Любопитно е, че за първи път Локомотив ще влезе като предварителен фаворит в този мач.

Юлиян Ангелов

Ръководител екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?