Следвайте ни

Гибона гони COVID като Стоичков - с чесън и ракия

viber icon

Футболната легенда Божидар Искренов разказа за ситуацията в САЩ по време на пандемията. Радостта на народа обяви пред "Труд", че не се плаши от коронавируса и обясни, че следва рецептата на добрия си приятел Христо Стоичков, борейки заразата с ракия, лук, чесън и горещ душ.

57-годишният Искренов, който у нас игра още за Ботев, Шумен и ЦСКА, в момента живее във Вашингтон, където развива частен бизнес. Гибона обаче не пожелава да разкрие с какво се занимава, но подчерта, че заради COVID-19 "в момента върви слабо".

"Сигурни сме, че като всяка друга епидемия, и тази ще премине. Най-лошото е, че няма кой да прогнозира кога ще стане. В крайна сметка това все пак е един вирус. Лошото е, че последствията от него ще са много по-тежки. Не мога, а и едва ли някой може да прогнозира какво ще се случи с икономиката. Толкова много хора вече са загубили работата си. А имат кредити, ипотеки, лизинги… Ще бъде тежко. Знаете, че не е в само в Щатите така, а светът ще се бори с една истинска икономическа пандемия. Виждам, че хората са изплашени и притеснени. Най-големият бич за обикновения човек днес са страхът и паниката", продължи Гибона. 

"От какво да се притеснявам? Аз съм с балканска закалка. Знам, че ще мине и замине. Лошото е, че много хора сега се страхуват да излязат на улицата, да отидат до магазина. Паникьосани са, а това е проблем. Какво лошо има да излезем и да подишаме чист въздух? Да, не трябва да се събираме на групи. Но ако си сам в парка, как ще заразиш някого или теб ще те заразят? Човешкият имунитет има огромна мощ срещу вирусите. Но седейки само у дома, го губиш. Страшно е, че и хората нямат информация. Гледаме новини, слушаме за ваксини и лекарства, но ги няма. Някои казват, че след година и половина или две ще са на пазара. Това е много време", каза Искренов.

"Не мисля, че е интересно на някого какъв ми е бизнесът. Далече съм от България и не ви вълнува. Напълно честен е! Факт е, че в момента върви слабо. Много бизнеси не действат. Повечето хора работят от дома си и такава е тенденцията. Това се отразява върху услугите. По новините казват, че правителството ще отпусне 2 трилиона долара. Един Господ знае дали ще стигнат, макар на думи да изглеждат много пари. Помощ е. Щатите са голяма държава с много мощ. Но пак ще повторя, че най-страшни са страхът и паниката"

Попитан дали поддържа контакт с Христо Стоичков, който също е в САЩ, Гибона каза: "В интерес на истината в последните седмици не съм го чувал. Подсещате ме да му звънна. Четох, че лекува вируса с ракия, лук, чесън и горещ душ. Ще взема рецептата".

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?