Георги Самуилов: Тръгвам си още утре от Ботев, ако феновете осигурят 3 500 000 лева

Сдружение ПФК Ботев, което е миноритарен акционер, съди ПФК Ботев АД. Поредният скандал идва, след като представител на собственика Георги Самуилов не е гласувал в Съвета на директорите на клуба да бъде приет човек от Сдружението. Става въпрос за известния в Пловдив оценител на недвижими имоти Борис Гиздаков, за когото са гласували 35 човека. В съвета обаче остава Васил Наумов, който също е представител на сдружението и феновете.

Въпросното заседание се е провело на 10 януари, когато Самуилов не присъства на него и е изпратил свой пълномощник в лицето на адвокат. Според хора от Сдружението този човек не е изпълнил записаното в устава. А именно – в Съвета на директорите да членува и представител на Сдружението. Точно поради тази причина се стига и до съдебен иск срещу ПФК Ботев. Но всъщност има техен представител и той е Васил Наумов.

"Всичко това е вярно! Мога да си тръгна още утре, ако Гиздаков продължава да настоява да влиза в управителното тяло на "Ботев". Няма как да се съглася с подобно нещо. Нека, ако въпросното лице и феновете успеят да осигурят 3 500 000 лева да поемат ръководството на клуба. В противен случай да седнат на задните си части и да не се занимават с неща, от които не разбират", заяви пред БЛИЦ Георги Самуилов.  

Благодетелят на "Ботев" не скри възмущението си от опитите на малка група фенове на "канарчетата", които се опитват да подкопаят усилията му да възкреси един от най-обичаните клубове в България.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?