Следвайте ни

Георги Самуилов с важна информация за стадиона

Собственикът на ПФК Ботев Пловдив Георги Самуилов наруши близо двумесечното си мълчание. Петролният бос направи официално изявление относно ситуацията със стадион "Христо Ботев". Реакцията на бизнесмена явно е породена от вчерашното изказване на Славчо Атанасов, който се изцепи, че има "няколко препъникамъка" със съоръжението и че Самуилов чака новия кмет на Пловдив, за да ги реши.
Както е известно, Самуилов обяви, че рестартът на строителството на стадиона край Бирената трябва ще започне в началото на септември. Според актуализираната концесия съоръжението ще бъде пуснато в експлоатация в ранната пролет на следващата година.

Ето какво се казва в официалното изявление на собственика на ПФК Ботев:

Името на "ПФК Ботев“ АД предизвиква ежедневно многобройни спекулации. Вчера за пореден път бяхме замесени в тема с висока обществена чувствителност и политически оттенък. Поради което се чувствам длъжен да отговоря.

Работя прекрасно с настоящата администрация на град Пловдив и подновяването на строителните дейности на стадион “Христо Ботев" ще се случи по план благодарение на съвместните ни усилия. В момента се довършва актуализацията на техническия проект и количествено-стойностната сметка и се провежда конкурс за избор на изпълнител на строително-монтажните дейности.

Футболен клуб Ботев (Пловдив) е спортно дружество, създадено от и за нашите фенове. Всичките ни действия имат за цел подобряване на материалната база, развитие на детско-юношеската школа, изповядване на основни човешки ценности и феърплей.

Ние се доказваме само на футболния терен, а не на политическата сцена. Изказвам своята искрена благодарност на кмета г-н Иван Тотев и неговата администрация за разбирането и съдействието, което ни оказваха през изминалите години.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (7)

Az

05.08.2019 | 14:53
2 0

Самуилов е Велик човек.Господ здраве да му дава.

Нищо лично ботевисти

03.08.2019 | 08:06
4 3

Ще го почне другия месец уж ,че спазва сроковете и пак ще го спре.И наистина ще чака новия кмет да договори нови условия и отстъпки.

Само ни се иска

02.08.2019 | 22:05
3 2

Дори и да се поднови строителството през септември е ясно , че до пролетта няма как да се завърши стадиона . Завършването ще отнеме около година и пловина , за някакви 6 месеца може само в груб строеж без завършителните работи . От делно конкурса отнема време , а ако се обжалва кво праим ? Още няколко месеца отидоха . Дайте да си говорим истини , стига с тия лъжи . Ако Самуилов искаше да довърши стадиона , то можеше да го направи до сега .

Бизнеса

02.08.2019 | 21:07
6 1

Дано стане.Ама откъде до септември ще освободи пари.25 милиона не са малко пари.

Тошко

02.08.2019 | 20:34
5 1

Ранна пролет е готов Самуилов е Велик

1912

02.08.2019 | 20:11
5 4

Аре бре Самуилов.Този стадион кога ще го правиш.В 23 ли век

Печалният Българин от 1994

02.08.2019 | 19:45
2 1

Който изповядва човешки ценности - не пичели!

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?