Георги Илиев и Локо излизат в мач за историята

Локомотив Пловдив и Георги Илиев днес ще пишат история. Черно белите посрещат Черно море от 16:00 часа в мач, който ще е паметен за футбола ни. Халфът на пловдивчани Георги Илиев ще пренапише вечната ранглиста, тъй като ще стане №1 по участия в елита. Той ще стъпи на роден терен за 455-и път, с което ще изпревари Марин Бакалов.

Интересното е, че Илиев ще запише рекорда срещу родния си тим Черно море, за който има най-много мачове (318). Полузащитникът обаче напусна „Тича” със скандал през пролетта, когато бе забъркан в скандала с полиграфа. Илиев реши да остане на терена до края на тази година, за да запише рекорда, и избра Локо Пловдив. Железничарите са му вторият отбор по участия в елита с 80, а за ЦСКА има 56.

Досегашният рекордьор Марин Бакалов оформя постижението си с екипа на Ботев Пд през сезон 1998/99 г., след който слага край на състезателната си кариера. Така Бакалов царува като №1 по мачове в елита точно 20 години. На 3-та позиция пък е Динко Дерменджиев с 447. Треньорът на Локо Пловдив Бруно Акрапович отдаде дължимото на Георги Илиев: „Мачът с Черно море ще е специален. Трябва да спечелим и да покажем силна игра в името на рекордьора Георги Илиев. Той е голяма фигура за българския футбол и се надявам, че ще се поздравим с успеха, за да ознаменуваме постижението му”, каза Акрапович.

Рекордът на Георги Илиев е изумителен и по още една причина - той е вкарал гол във всеки един сезон, в който е играл! Общо в елита има 85 попадения. Най-много - по 10, реализира за Черно море през 2011/12 и 2018/19 г. „Нямаме контузии, в пълен състав сме, като изключим наказания Томашевич - допълни Акрапович. - Черно море разполага с добро качество. Те са организиран отбор, който ми прави впечатление, че винаги изкарва силни футболисти. Трябва да внимаваме най-вече за Родриго и Иса. Паузите в първенството не ни влияят. След предишното прекъсване победихме ЦСКА. Накъсва се ритъмът, но това се отнася и за всички останали отбори”, каза още Акрапович.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?