64
Следвайте ни

Георги Градев: 65 делегати решават кой ще ръководи БФС

viber icon

65 делегати решават в чия полза ще отиде гласуването, заяви пред репортери делегатът на БФС от Балкан (Варвара) Георги Градев.

„В началото на конгреса, когато трябваше да се гласува евентуалното участие на независим адвокат в секретариата – 212 гласуваха „за“ участието на този адвокат, 203 бяха „против“, а 65 се въздържаха от общо 480 делегата. Сега вече би трябвало да са 473 делегата. Доколкото разбирам от социология, това означава паритет. Конгресът ще се реши от 65 делегата, които гласуваха въздържали се, и ще трябва да решат в чия полза ще отиде гласуването“, започна той.

„Любопитното е, че Димитър Бербатов сам пое инициативата и предложи да се назначат застъпници от тримата останали кандидати за президентския пост. Камен Костадинов се опита да осуети и опорочи това. Не го подложи на гласуване, а залата въстана бурно. Стана един от делегатите, който все пак успя да го направи като процедурно предложение. Стана един конфликт, след което залата взе единодушно решение да има застъпници“, поясни Градев относно кандалите в залата.

„Ще внимаваме до последно. Комисиите до момента бяха бутафорни, които заседаваха до момента. Ние успяваме да се включим, когато можем. Конгресът се води от Камен Костадинов по начина, по който един апаратчик би го водил, абсолютно без зачитане на правото от залата“.

„Христо Крушарски се опита да направи едно изказване, с което да омаловажи предложението на Бербатов, но и той замлъкна в крайна сметка, защото залата започна да го освирква, което показва едно революционно настроение“.

На въпрос на БГНЕС дали е бил допуснат като делегат, той отвърна: „Не, не бях допуснат“.

„Има клубове-фантоми, нашата информация е за 5-6 клуба, не искаме да стигаме дотам те да решават съдбата на БФС. Получен бе сигнал от прокуратурата, че не се е състояло Общото събрание, на което аз съм член – това им беше версията в понеделник, тази сутрин си промениха версията. Решението да ФК Балкан да ме издигне за делегат, не е регистрирано в Търговския регистър – а то не трябва да бъде вписвано в него. Поне 400 от 500 клуба не обявяват кой член е приет на Общото събрание“, завърши Градев/БГНЕС

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?