Гецата за национала, Косово, школите и...

Легендарният футболист на Марица, Ботев, ЦСКА и Мюлюз Георги Георгиев не бе изненадан от загубата на националния отбор от Косово в понеделник вечер. "Изненадах се единствено от факта, че нашите футболисти не можеха да ходят по терена, камо ли да тичат в последния половин час. Може противникът да те надиграе, но не е нормално млади футболисти, които са професионалисти, да не могат да тичат", сподели бронзовият медалист от САЩ 94.
"Аз съм против критикарството. Най-лесното след всеки провал е да започне плюенето. И какво ще спечелим от това? Ще си начешем крастата да оплюем нашето и нищо няма да постигнем. По-важното е как ще продължим от тук нататък, защото винаги има утре. 
И с националния отбор на България, и без него, футболът ще върви напред. Въпросът е как да си върнем поне малко от загубените позиции.
Аз рецепти и предписания не мога да давам, но бих могъл да кажа какво ме учудва най-много в работата на детско-юношеските школи. В момента се занимавам точно с футбол при подрастващите. Не мога да разбера защо в нашите академии на тренировките юношите правят един квадрат, една игра и се прибират без дори да се изпотят. Резултатите от това се виждат в международните мачове. И срещу Чехия, и срещу Косово играчите ни отпаднаха физически рано-рано. 
Другият момент, който виждам и недоумявам в тренировките на подрастващите е нашествието на конуси, шапки, въжета по терена. От тях няма къде да стъпиш по игрището. Заради тях обаче се забравя най-важното - играта с топка и тичането. А точно те са в основата на футбола и преди, и сега. 
Съгласен съм с Лечков, който казва, че проблемите ни идват от работата в клубовете като почнеш от децата и стигнеш до представителните отбори. 
Не променим ли начинът на работа, не въведем ли съвременната методика, дори Маракана да ни построят, футболът ни ще остане на това равнище", каза още Георги Георгиев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Бивш

Бивш

12.06.2019 | 06:35

Геца.Прав си. НО щом се занимаваш с подрастващите и Бойко Борисов попита какво се иска за да има старата школа за подрастващите защо не се върнат турнирите по училищата и кварталите.Ти и аз къде започнахме Геца?На улицата с врата от два камъка. Сега площадки БОЛ НО децата ги няма.Защо?Няма хора като Даката,Савата който намираха талантите по училищните първенства.Интереса е друг.Нови технологии,който отдъличуха децата ни от спорта.ПОДХОДА:Тати плаща да играя.Кой талант бе от заможно семейство.Нокой всички бяхме от работнически семейства.НЯМА Геца концепция която да накара малчуганите да оставят телефоните и се изпотят на игрището.

Отговори
6 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?