Следвайте ни

Гецата: Мондиал 2022? Сама ако Италия ни даде националите си

viber icon

Бронзовият медалист от САЩ 94 и легенда на Марица, Ботев и ЦСКА Георги Георгиев е поредният голям експерт, когото поканихме за коментар по повод състоянието на футбола ни, как може да се излезе от кризата и шансовете ни за класиране на Световното първенство в Катар през 2022 г.

"Шансовете ни да се класираме на Световното в Катар са единствено, ако Италия ни даде националите си и те играят за нас. Нека да сме сериозни! При един директно класиращ се отбор от нашата група и при наличието на Скуадра адзура в нея, можем само да мечтаем. Не че не бива да се мечтае, но обикновено като се прекали с мечтите, приземяването е болезнено. Едва ли ще можем да се справим и с Швейцария, чиито водещи играчи са в топклубовете на Европа. Дано само не позволим Литва да ни изпревари, че тогава срамът ще е още по-голям.

Излизанто от кризата минава през правилна работа в школите и при по-смело налагане на младите. Чужденците в нашето първенство са болна тема. Ако искаме да имаме силен национален отбор, трябва да ги намалим. Не виждам обаче как ще стане това след закона Босман. Не познавам футболен шеф, който ще търпи българче да греши една-две години, когато може да отиде да си вземе готов френски играч от трета или четвърта лига, който веднага ще му свърши работа.

Все пак аз съм за това да се налагат български играчи", заяви пред "Марица" Георги Георгиев.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?