Следвайте ни

Гаджев: Съгласен съм дори да няма лятна пауза

Дните са тягостни за всички хора, твърди асът на Хебър

viber icon

Вече близо 25 дни футболистите на Хебър не водят отборен тренировъчен процес, след като бяха разпуснати заради извънредното положение и наложените във връзка с него рестрикции в страната.

Това беше прекият повод да разговаряме с най-опитния състезател на „зелените” Владимир Гаджев. 

Бившият национал разказа пред наш репортер как минава ежедневието му след 13-ти март:

 

- Влади, как се чувства един професионален футболист в условията на извънредно положение и всички последващи от това ограничения?

- Чувството със сигурност не е приятно, както за мен като професионален футболист, предполагам така и за всички хора, които не могат да ходят на работа, да живеят така, както са живели преди. 

Нормално е в такава обстановка да има и нервност и досада. Но като че ли най-големият проблем е неизвестността. Защото никои не може да ти каже, докога ще продължи всичко това. Според мен точно това е най-трудното за приемане.

- Как минава денят ти в тези безпрецедентните за всички ни условия?

- Денят ми минава изключително трудно, мудно и бавно, и това е обяснимо, след като не можеш да упражняваш професията си или да правиш някои други любими неща. Едва ли на някои му е приятно да стои затворен почти по 24 часа в денонощието между 4 стени. Надявам се всичко това да отмине по-бързо. Спазвам препоръките на властите и се надявам на възможно най-скорошно позитивно развитие. Просто този вирус трябва да премине и да се върнем към нормалния си начин на живот.

- Намираш ли начин в домашни условия да правиш някакви физически упражнения, така че да поддържаш някаква елементарна форма?

- Човек, когато иска да спортува винаги може да намери начини и време, независимо от обстоятелствата. Дори и в домашна обстановка при доста ограничени условия може да се поддържа някакъв елементарен тренировъчен процес.

Е, със сигурност не е като да тренираш на стадиона с отбор, защото първо ги няма съотборниците и треньорите, а на второ място упражненията са доста по-ограничени и по-малко, но в крайна сметка ние като професионални футболисти трябва да поддържаме някаква макар и на минимално ниво на физическа подготовка. Правя това основно в къщи, но понякога си позволявам да излезна навън и самостоятелно да тичам, защото само в домашна обстановка трудно се поддържа ниво. Разбира се вземам всички предпазни мерки.

- Спазваш ли определена специална хранителна диета за да поддържаш оптимално тегло?

- Не мога да кажа, че спазвам нещо по-различно от това , което съм правил преди. Може би се ограничавам сега повече с храната, тъй като тренировъчния ритъм, който водя не е като преди и съответно вземам малко по-различни мерки, защото при това застояло състояние и начин на живот в момента няма да бъда о’кей, ако не следя калорийния си баланс.

- Мислиш ли, че с оглед на ситуацията и удължаването на карантината поне до средата на май, ще остане време за доиграване на шампионата във Втора лига?

- Надявам се. Макар и в по-късния етап, който се спряга за месец юни евентуално. Пак казвам, че най-големият проблем е неяснотата и всяка прогноза в тази посока би била нереална. На практика към момента никои не може да каже със сигурност кога, как и въобще дали ще бъде подновено, което и да е първенство. Много се надявам това все пак да се случи за да си изиграем мачовете и всеки тим да получи крайното си класиране на базата на спортно-техническите показатели, а не със служебно подреждане. Даже бих бил съгласен и да няма лятна пауза, но мачовете да се изиграят и всеки отбор да заслужи съдбата си с игра на терена.

- Знаем, че и в най-лошото нещо на този свят човек може да намери позитивни нотки. Намираш ли ти такива в тази като цяло кошмарна ситуация?  

- Едва ли в момент на криза може да има позитиви. При всеки е различно. Може би повечето свободно време, което имаме сега е добра храна за размисъл на всеки един в личен план. Да си направи равносметката и самооценката. Да прецени какво е направил и какво иска да направи от тук насетне и ще си позволя един апел към всички – май настана време наистина да станем по-добри един към друг, да си имаме взаимно уважение, ние хората. И да си помагаме повече. 

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?