64

Г-н кмете, Пловдив няма нужда от този мач на България без публика

Само седмица след встъпването си в длъжност новият кмет на Пловдив Костадин Димитров ще трябва да вади първия горещ картоф от огъня. При това заложен не от предшественика му, а от лицето Борислав Бисеров Михайлов, който 18 години е начело на родния футбол.

Стадион "Христо Ботев" трябва да приеме квалификацията за ЕВРО 2024 между България и Унгария. 

Припомняме, че Европейската футболна централа e изпратила писмо до Българския футболен съюз, с което препоръчва мачът да бъде изместен в Пловдив и да се проведе при закрити врата.

За хората, които не разбират "къде е заровена котката", ще обясня накратко. По време на този мач се планира мощен протест срещу сегашната управа на БФС в лицето на Боби Михайлов и още няколко бивши "герои от САЩ-94". При закрити врата е ясно къде ще са феновете - на улицата.

Точно по тази причина от БФС са сезирали УЕФА и оттам са склонили на предложението мачът да е в Пловдив. Това става заради високата оценка на риска след анализ от страна на Отдела по сигурност и безопасност на европейската футболна централа.

Та, господин кмете, сега е моментът да съберете всички, които трябва да участват в опазването на реда. Да прецените какъв е рискът да се получи някой "сакатлък" по време на мача и ще можете ли с наличните ресурси на полицията да опазите реда?

Друг е въпросът, г-н кмете, дали тази битка на Боби и приближените му е битка на Пловдив. Категорично не! Вие като нов кмет на града ни сте наясно, че поне 90 процента от гласувалите за вас и също толкова от останалите пловдивчани не подкрепят БФС. 

"Заедно за Вили!" е каузата на пловдивския футбол и пловдивчани, не "Заедно за Боби"

Феновете на Ботев и Локомотив ще участват в готвените протести наравно с другите. Забележете - групировките на ЦСКА и Левски ще пътуват до Пловдив заедно, ще бъдат рамо до рамо на улиците. 

Задайте си въпроса има ли нужда Пловдив от тази война, окопите за която отдавна бяха изкопани. Пловдивчани нямат нужда от допълнително напрежение.

Сегашното управление на БФС не е кауза на никой трезвомислещ политик. Още повече че в правилата на УЕФА е държавата да не се меси в нещата на футбола и в управлението му.

Иначе и аз като пловдивчанин искам националите да домакинстват на "Христо Ботев". Да, но с публика. В противен случай самата игра губи своя смисъл. 

Трябва да се отбележи, че и вие като кмет можете да откажете това домакинство с твърдата позиция, че стадионът не отговаря на изискванията на УЕФА. Мачът трябва да се играе в 19.00 на 16 ноември, а тогава е тъмно като в рог, тъй като залезът е в 16.59. Осветлението в момента на "Христо Ботев" не се вписва в стандарта на УЕФА.

Кметът на Пловдив не трябва да пази гърба на никой от БФС. Мачът трябва да си е на националния стадион при закрити врата, както е по програма. Ако това ще смути спокойствието на столичани, то да го преместят на "Лудогорец арена" (б.а. - той има лиценз и на осветлението). 

Г-н кмете, вие като състезател по таекуондо знаете свободния му превод от корейски - „пътят на ударите с ръце и крака“. По улиците на Пловдив няма смисъл от подобни неща за кауза, която не е вода от Въча, пробив под гарата или поредна тангента на Околовръстното.

Не е страшно, ако откажете, че сегашното БФС няма да дава други мачове на Пловдив. Времето на Боби е преброено, пък и защо са ни мачове без публика?

Не на мача България-Унгария на стадион "Христо Ботев"! Вие като спортист и кмет на Пловдив сте на ход!

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 18 оценки
4/5 от 18 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Иво

Иво

14.11.2023 | 14:21

Да, не ни трябва този мач и поради друга причина. Пловдив не е виновен за провала на БФС. И това ни противопоставя на София , но не като чисто спортно съперничество, а като някаква интрига. Кой какво казал, пъка какво очаквал и дрън-дрън. "Горещия картоф" да си го вадят от БФС.

Отговори
7 0
Хм…

Хм…

09.11.2023 | 15:30

Не съм съгласен. Точно в Пловдив ще има протест какъвто Перукан заслужава.

Отговори
5 12
Бай Иван

Бай Иван

08.11.2023 | 22:13

И обединени в една кауза, пак не може да не се биете. Браво.

Отговори
17 1
1912

1912

08.11.2023 | 20:44

Напълно съгласен със Юлката

Отговори
19 2
1-ви

1-ви

08.11.2023 | 18:02

Текста е от истинска майна. Дано и кмета да е така!

Отговори
38 3

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?