1939
Следвайте ни

Футболните капитани на Ботев и Лудогорец с призив: Осиновете куче и домът ви ще е пълен с любов

viber icon

Под бурните аплодисменти на публиката, капитаните на “Ботев” (Пловдив) и “Лудогорец” излязоха на терен придружени от кученца от общинския приют в Пловдив. Непосредствено преди началото на срещата на двата тима тази вечер, капитанът на “Ботев” Тодор Неделев и колегата му от “Лудогорец” Кирил Десподов излязоха с малките обитатели на приюта в ръце с цел да поощрят осиновяването на бездомни кученца. 

Благородната инициатива е на пловдивския общински приют за безстопанствени кучета, подкрепена от футболните клубове на “Ботев” и “Лудогорец”. Минути преди началото на срещата юношите на “Ботев” разпънаха плакат с призив “Бъди съпричастен”, за да насърчат одомашняването на четириногите приятели. 

“Заставаме зад каузата „Доброто продължава“ и призоваваме всеки, който иска да се сдобие с нов член на семейството си да приеме куче в дома си, защото така той ще е пълен с любов”, коментираха футболистите. 

Инициативата се осъществява за първи път в България, след нейния дебют в Румъния от футболистите на Динамо (Букурещ). Тя ще продължи и през следващите месеци като в нея предстои да се включат играчите от “Локомотив”. 

Повече информация за кученцата можете да намерите на Фейсбук страницата на приюта: https://www.facebook.com/groups/833422206705265  или на място на адрес 4-ти километър, „Пазарджишко шосе“.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?