61
Следвайте ни

Футболист влиза в затвора за инсцениране на смъртта си

viber icon

Бившият футболист на Шалке Яник Камба и съпругата му ще лежат 3 години и 10 месеца в затвора заради измама. Според обвинението двамата са инсценирали смъртта на Камба, който е имал сключена застраховка „живот”, за да могат да получат компенсация от над 1 млн. евро.

Според немското издание “Build” схемата е завъртяна през 2016 г., когато играчът пътува до родината си ДР Конго. Докато е там, съпругата му съобщава, че Камба е загинал в катастрофа, предоставя смъртен акт и дори доказателства за инцидента. Тя бързо се свързва със застрахователите и изисква дължащото й се обезщетение.

„Скърбим дълбоко за съотборника ни Яник Камба. Отиде си едно талантливо и дисциплинирано момче, което изповядваше ценностите на нашия клуб. Яник, ние никога няма да те забравим", дори се просълзява босът на аматьорския германски клуб "Хюлс", където първоначално започва да рита Камба.

„Да, ама не”, както гласи прочутата фраза. През 2018 г. Яник Камба се появява в немското посолство в Конго, за да докаже собственоръчно, че е жив. Алибито му обаче не е железно. През 2016 г. при пристигането в родината си бил отвлечен и захвърлен в джунглата. И това било организирано именно от жена му и майка му, които искали да приберат парите.

Жената от своя страна се оправдава, че наистина е мислела мъжа си за мъртъв. След като изчезнал, тя по съвсем законен път уредила да й бъде издаден смъртен акт, за да се възползва от застраховката.

Прокурорът по делото обаче е категоричен, че няма как зрял мъж като Камба за две години да не намери начин да сигнализира за своето бедствено положение. Бившият „кралскосин” и съпругата му получиха еднакви присъди от по 3 години и 10 месеца, които обаче не са окончателни и могат да се обжалват.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще депортират ли Джокович?