Следвайте ни

Фремад Амагер хвърля Хищника и Пройчев в битка за Купата още утре

viber icon

Откакто трансферният прозорец в Дания беше затворен преди седмица, шефовете във Фремад Амагер работиха за привличането на двама играчи в отбора. Българите от Ботев Пловдив Димитър Пройчев и Иван Василев подписаха договори за наем за остатъка от настоящия сезон и всички документи вече са налице.

Полузащитникът Димитър Пройчев (вляво на снимката) и нападателят Иван Василев (вдясно на снимката) вече са готови за действие и са в групата за четвърнтфинала за Купата на Дания срещу елитния Сьондерийске в сряда вечер.

Спортният директор Якоб Грегерсен е доволен от добавянето на двамата играчи, които са анализирани в сътрудничество с клуба в България. Двете момчета ще останат в Копенхаген това лято и към края на сезона ще бъде взето решение за бъдещето им.

Важно беше с подхода на двама играчи на двете позиции:

„Познаваме и Димитър, и Иван от известно време и поддържаме тесен диалог с Ботев Пловдив, откъдето ни информираха за качествата им. Подходът на двамата играчи помага да се увеличи ширината на точно двете позиции и това е важно. Първите няколко дни двамата вече показаха наистина силна физика и добър манталитет. Те са били тренирани много усилено през януари и са готови да полагат големи усилия от първия ден. Радваме се да ги приветстваме ”, казва Грегерсен.

Двамата български футболисти се чувстват добре и на мястото си в Дания. Ето какво заяви новият полузащитник Димитър Пройчев:

„Много съм развълнувана от следващите шест месеца. Това е голяма промяна за развитието ми както по отношение на играта, така и в личен план. Ново място за живот в различна култура и с нов треньорски щаб и нови съотборници. Като играч оставам в центъра на полето и ще се съсредоточавам върху спирането на противника. Част от моето футболно възпитание е битката за всяка топка. Чел съм много за Фремад Амагер и клубът напомня много на Ботев, където аз самият съм играл от дете. Ще бъде голямо предизвикателство и ще дам всичко от себе си”.

Манталитетът не е много по-различен при добрия му приятел Иван Василев, който в отбора в България е известен като „Хищникът“:

„Аз съм типичен боксов играч и се боря за всяка топка. Всеки мач трябва да е като финал. Аз съм много запален да работя интензивно през следващите много месеци както за клуба, така и за отбора. Това ще бъде вълнуващо развитие в личен план. Чисто спортно имам желание да покажа силите си с упорита работа на терена и с вкарване на топките в мрежата. Отношението на тренировъчния терен наистина ме устройва и ще положа големи усилия, за да се отплатя за доверието. Тренирахме интензивно през януари и съм повече от готов да играя с фланелката на Фремад Амагер“, казва Иван.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай