Следвайте ни

ФК Спартак с остра реакция за станалото на Векта

Жесток скандал се разрази днес край спортен комплекс Векта, който ПФК Спартак нае от Община Пловдив за тренировъчна база. Досегашният стопанин на съоръжението Петър Никленов, президент на ФК Векта не допусна изпълнителния директор на кючукпарижани Тодор Симеонов и представители на градската управа да влязат във владение. Никленов претендира, че той все още е законен стопанин като се позова на течащи съдебни дела.

Ето и позиция на ПФК Спартак Пловдив относно базата на бившия стадион Работнически:

Днес футболен клуб Спартак Пловдив влезе във владение на бившия стадион Работнически.

Спартак Пловдив е законният наемател на комплекса, като за това има всички необходими документи и е заплатил необходимия наем в община Пловдив.

Ръководството на Спартак реши да направи жест към децата на Векта и ги остави да тренират в комплекса от днес до неделя. Това обаче в никакъв случай не означава, че Спартак не е влезнал в комплекса.

От понеделник всички гарнитури на Спартак ще тренират на новата си база.

Футболен клуб Спартак няма да влиза в полемика с когото и да било. Ръководството на Спартак работи само по законов ред и  спазвайки всички свои задължения, ще отстоява своите права.

Няма да допуснем по никакъв начин да се петни името на един от най- славните български клубове Спартак Пловдив.

Ръководството на Спартак Пловдив

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?