Следвайте ни

ФК "Марица" стяга протестно шествие по реката с надуваеми лодки

viber icon

Родният клуб на Христо Стоичков ФК "Марица" остава валат и без стотинка от 37-те милиона лева, които държавата отпусна за спортна инфраструктура в Пловдив. Това стана ясно от изказването сутринта на кмета на града Здравко Димитров, който обяви, че 25 милиона отиват за стадион Христо Ботев, а 12 милиона за комплекс Локомотив.
С иронично-закачливо писмо президентът на клуба от Кършияка признава, че не е търсил помощ от община и държава, но в същото време дебело подчертава, че в предизборното си посещение на стадиона под комина на Захарната, Димитров е обявил, че приоритет като стане кмет ще му бъде развитието на ВСИЧКИ пловдивски клубове. В заключение Христов обявява, че ФК "Марица" ще спретне протестно шествие с надуваеми лодки по река Марица.

Представяме ви писмото на Христо Христов без редакторска намеса:

"Уважаеми маричани, уважаеми пловдивчани!

Ръководството на ПФК Марица 1921 Пловдив, с голяма радост приветства отпуснатите средства от правителството с цел подпомагане инфраструктурата на пловдивските клубове.

Истина е, че г-н Здравко Димитров не е давал конкретни финансови обещания към нашия любим отбор. Но не веднъж по време на своята предизборна кампания, както и при посещението си на стадион "Марица", самият той сподели, че приоритет ще бъде развитието на ВСИЧКИ пловдивски спортни клубове.

На 30.04.2019г. аз, Христо Христов, президент на ПФК Марица 1921 Пловдив, участвах в едно "представление", заедно с другите 3-ма президенти на пловдивските клубове. На него се обединихме в подкрепа довършване на стадион "Пловдив". Идея, която няма развитие към този момент.

Стадион "Марица" е изцяло общинска собственост. Той има огромна нужда от основен ремонт. Клубът използва един единствен футболен терен, който се използва и за тренировки и за официални мачове, както от представителния отбор, така и от тимовете от ДЮШ. Школата на "Марица" използва за тренировки зелени площи, приналежащи на Английската гимназия и то благодарение единствено на директора на гимназията г-н Радев, който позволявя провеждането на тренировки там, когато условията позволяват. В ДЮШ на "Марица" има над 150 деца, които са принудени да тренират на тези меко казано неподходящи условия. Налага се да търсим салони, зали, игрища и стадиони под наем, за да провеждаме нормален тренировъчен процес. Същото важи и за официални срещи на отборите от школата. Тези деца не са по-различни от останалите бъдещи спортисти в града.

Ние също можем и имаме право да протестираме и да затваряме булеварди, но от уважение към пловдивчани няма да предизвикваме допълнителни задръствания или неприятности за тях и за ръководителите на града ни. За сметка на това ние ще организираме протестно "шествие" с надуваеми лодки по река Марица! Така представлението ще продължи!"

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?