Следвайте ни

ФК Балкан поиска оставка в БФС и външни съдии за мачовете с Чико

viber icon

Ръководството на ФК Балкан от септемврийското село Варвара изригна с искане за оставка на областният председател на БФС - Пазарджик Спас Иванов. В отворено писмо до медиите и ЗС на БФС, варварци изразяват своите претенции към съдийството в отминалия дерби мач с Чико - Бунара, състоял се в село Бяга, общото състояние на пазарджишката реферска колегия и отношението на ръководството на местната футболна централа към клуба от подбалканското село.

Също така от Балкан са категорични, че от тук нататък няма да приемат мачовете на клуба с Чико-Бунара да се ръководят от местни съдии. 

Публикуваме полученото писмо без редакторска намеса:                                     

                                               До 
                                               Медиите в Пазарджик
                                               Копие до
                                               Зонален съвет на БФС – София

                          ОТВОРЕНО ПИСМО 
                                       от
УС на ФК „Балкан”, с. Варвара, член на „А” РФГ - Пазарджик 
 
                                  ГОСПОДА, 
              С настоящото писмо искаме да изразим нашето възмущение от методите на работа на ОС на БФС в град Пазарджик, Съдийската комисия на тази централа, както и от отношението на нейният председател Спас Иванов към нашия отбор.
               Снощи, по време на дерби мача от 9-тия кръг на първенството в „А” РФГ – Пазарджик между домакините от Чико Бунара, село Бяга и нашият тим, в център на вниманието се превърна главният съдия от Стамболийски Станислав Апостолов, който с неадекватните си отсъждания на практика опорочи двубоя.
Същият съдия не бе на нивото, което трябва да има за такава дерби среща и с тенденциозните си решения на терена ощети ФК Балкан(Варвара). В отделна жалба до Съдийската комисия ние ще изложим подробно доводите си за нашите претенции. 
Сега бихме искали да обърнем вашето внимание върху отношението на така наречените ръководители на аматьорския футбол в областта. 
След края на мача поискахме обяснение от председателят на Съдийската комисия при ОС на БФС Асен Николов, който беше и делегат на срещата. Същият ни каза, че Станислав Апостолов е в момента топ-рефер на Пазарджишката колегия и той е бил единствения вариант да свири двубоя. От тук всеки може да си направи извод КАКВИ КАДРИ  е обучила и произвела същата тази комисия щом този човек е безалтернативната съдийска фигура.  
Припомняме, че преди година и половина Красимир Камберов подаде оставка като шеф на футболните съдии в Пазарджик и бе заменен от сегашния председател Асен Николов заради това, че не можа да се справи със същия проблем. Явно обаче има и някаква друга причина и тя отвежда към върха на пирамидата - председателя на ОС на БФС Спас Иванов.
Показателно е отношението на същия човек към нас, когато вчера след мача се обърнахме за позицията на същия след мача в Бяга. 
Той директно ни обяви: „Боли ме оная работа за вашите претенции”. 
За сведение ще поясним, че само първите 5 отбора в класирането на „А” РФГ – Пазарджик харчат в годишен план около 200 000 лв. за издръжка на отборите си. Като прибавим и останалите с по-скромни възможности се очертава една обща сума от близо 400 000 лв. за да съществува аматьорския футбол на ниво Четвърта лига в област Пазарджик.
Срещу това се оказва, че БФС няма годни съдии, които да се справят на ниво с дерби срещите между водещите отбори, а председателят на централата си позволява безпардонно и арогантно отношение към всеки, който си потърси правата.


Затова ние от ФК „Балкан”(Варвара) апелираме за:


1.   Оставка на председателят на ОС на БФС Спас Иванов;
2.  Във връзка с това, че председателя на ОС на БФС допуска чрез своите подчинени да се толерира поведението на Йордан Михайлов от ФК Чико Бунара, който цял мач се движи като диво прасе по терена и непрекъснато репликира съдиите и не получава никаква адекватна забележка от съответния главен рефер, обмисляме повече да не позволяваме пазарджишки съдии да свирят дербито с Чико Бунара. Те явно незнайно защо изпитват страх от г-н Михайлов и ако това наше искане ни бъде отказано, ФК Балкан(Варвара) повече няма да играе футболен мач с Чико Бунара, с. Бяга, по примера на ФК Величково, който вече декларира подобно нещо.


13.10.2020 г. с. Варвара, УС на ФК „Балкан”

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?