Financial Times: Барса и Реал могат да съдят отказалите се отбори от Суперлигата

Най-авторитетната икономическа медия в света Financial Times направи интересна прогноза как може да се развие конфликта в световния футбол след отказа на 10-те отбора, които се отказаха от Суперлигата. Според анализатори на вестника Реал Мадрид и Барселона, които не са се отказали могат да съдят останалите си доскорошни партньори в проекта. 

Първите, излезли от Суперлигата, бяха шестте английски отбора - Манчестър Сити, Челси, Арсенал, Тотнъм, Ливърпул и Манчестър Юнайтед, като те го направиха още снощи. Днес тимовете от Острова бяха последвани от испанския Атлетико Мадрид, както и от италианските участници - Интер, Милан и Ювентус. Така само Реал и Барса досега не са излезли с позиции, в които се отказват от намерението си да сформират ново състезание. В изявлението си обаче "Старата госпожа" не посочва в прав текст, че категорично напуска турнира, което би могло да спаси торинци от евентуален съдебен иск срещу тях. Не е ясно ако се стигне до дело, какви компенсации биха могли да поискат ищците.

В интервюто си пред El Chiringuito още преди масовото оттегляне от Суперлигата нейният председател и президент на "Кралския клуб" Флорентино Перес беше категоричен, че е изключено участниците да се откажат заради обвързващите ги договори, а вицепредседателят на турнира и президент на Ювентус Андреа Аниели по-късно добави, че договорката между отборите е подпечатана с кръв. Според Financial Times, които се позовават на свои копия от договора, 12-те клуба се били разбрали никой от тях да не напуска след началото на състезанието поне до юни 2025 година. След това те щели да имат това право, но с едногодишно предизвестие. В случай на неспазване на тези правила, отказалият се клуб е щял да бъде задължен да върне своя дял от началната инвестиция на основния спонсор JPMorgan в размер на 3.25 млрд. евро. До подобна глоба обаче няма да се стигне, тъй като оттеглилите се участници го направиха едва няколко дни след обявяването на проекта и преди да получат въпросните финансови средства.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?