Финалът отприщи изкуството на комиксите

Фенове възпяха в мрежата триумфа на Локо и петата на Ожболт

Биеш в дербито и вървиш по Главната като император. Тези думи на Мартин Камбуров станаха хит сред пловдивските фенове. Черно-бялата част превъзнасяше любимеца си, а след победа на Ботев жълто-черната половина иронизираше Камбуров с прозвището "Императора".

Времената се менят и герой на запалянковците от Лаута вече е словенският нападател Ален Ожболт. Триумфът на Локомотив над вечния съперник във финала за Купата на България роди нов вид творчество сред феновете. Комиксът е познат като жанр отдавна, но във фолклора на футболните запалянковци в социалните мрежи той избуя след дъждовната сряда вечер на 15 май 2019 година.

Черно-бялата част от града изля радостта си от спечелената купа и унижението на вечния съперник с цялата сила на въображението и фантазията си. 

Със сигурност гордостта локомотивска е била сериозно накърнена от подигравките за гола на Тодор Неделев от дербито през декември, когато той прониза вратаря Мартин Луков от центъра. Сега компенсаторният механизъм се задейства на максимални обороти и черно-белите творци в мрежата си върнаха тъпкано за унижението на "центъра".

 

Десет дни след паметния мач създаването на комикси не само не спира, а се увеличава. Най-възхваляван естествено е авторът на феноменалния гол Ален Ожболт. Прословутата пета на словенеца дори е разглеждана от медицинска гледна точка като почти като в атлас по анатомия е показано, с коя част на крака словенецът е поразил вратата на канарчетата.

Преклонението пред Ожболт намери своето място и в мерената реч. Анонимен автор описа възторга си по Ален и презрението към противника в два стиха, които със сигурност ще пребъдат във времето като част от запалянковския фолклор.

Със сигурност дербито на 15 май 2019 г. няма да е последно и култовите моменти предстоят. А народното футболно творчество ще се обогатява с нови шедьоври.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
LPFC

LPFC

24.05.2019 | 15:33

Как да видим ''комиксите'' като са изрязани?

Отговори
8 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?