64

ФИФА разследва тим на Зингаревич за трансферни машинации

ФИФА разследва трансфери на непълнолетни футболисти от Африка, направени в един от футболните проекти на Антон Зингаревич.

Собственикът на Ботев притежава и ФДЦ "Виста" - клуб от град Геледжик, Краснодарски район.

Ето официалното съобщение от ФДЦ "Виста" за ситуацията с чуждестранните играчи в клуба:  "Във връзка с новите изисквания на ФИФА за кандидатстване на чуждестранни футболисти в аматьорски отбори, за съжаление нашите млади играчи временно загубиха правото да играят в първенството на Краснодарския край. ФДЦ "Виста" е подготвил пълен пакет документи за повторното им кандидатстване по новите правила, но разглеждането ще отнеме месец и половина-два.

За да гарантираме, че работата на нашите играчи не е напразна, ръководството и треньорският щаб на отбора измислиха изход от тази ситуация:

Набираме опитни играчи, които искат да помогнат на нашия отбор в такъв момент, за да завърши успешно сезона;

За да не прекъсваме развитието и подготовката на нашите основни млади футболисти, ще  продължим тренировъчния процес и ще организираме приятелски срещи".

Ето за кои футболисти става въпрос в разслдеването (всички са между 16 и 18 години): 

вратари: Дестини Оскар Емуваен (Нигерия), Раймонд Нсо (Гана)

защитници: Морисън Агиеманг (Гана), Сейду Траоре (Кот Д'Ивоар), Адама Диоманде (Кот Д'Ивоар), Ейе Съксес  Укаки (Нигерия), Емануел Джон (Нигерия), Кадер Траоре (Кот Д'Ивоар)

халфове: Джон Байтиги (Гана), Икечукву Калу (Нигерия), Матю Тежери Гбомаду (Нигерия), Емануел Оджо Абрахам (Нигерия), Кристиан Нвачукву (Нигерия)

нападатели: Усман Ажибона (Нигерия), Умех Емануел (Нигерия)

Какво всъщност представлява ФДЦ "Виста" от град Геледжик? 

ФДЦ "Виста" е първият уникален проект в Русия, който е насочен към подкрепа и развитие на спортния потенциал на студенти от различни страни.
Създаден през 2019 г. в Геленджик, центърът за развитие на футбола Виста започна сътрудничество с водещите висши и средни специализирани учебни заведения в Русия. Центърът оказва подкрепа на местни и чуждестранни студенти както в учебния процес, така и в развитието на футболните умения.

Всички играчи в структурата на Центъра получават висококачествен тренировъчен процес под ръководството на специалисти от най-високо ниво.

Тесните приятелски връзки позволяват привличането на студенти от Африка, Азия и Южна Америка в структурата на Центъра. Идвайки в Русия, обещаващи спортисти продължават обучението си в образователни институции на страната.

Казано с две думи - изброените африканци са кандидат-студенти в руски ВУЗ-ове. От ФИФА обаче изразяват съмнение в редовността на всички документи и са започнали свое разследване. 

Проверката на световната централа е предизвикана след публикации в датската преса за свързаност между проектите на Зингаревич - Фремад Амагер, Ботев и Виста. По футболните правилници подобни неща се наказват строго. 

При доказани нерегламентирани трансфери на непълнолетни преди време Реал Мадрид и Барселона бяха наказани д парична глоба и лишаване от право на покупки за 4 трансферни периода.

Иначе, президент на "Виста" е Тигран Самвелович Мкърчан, а треньор е хърватинът Домагой Косич (на снимката по-долу).

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Един

Един

12.09.2022 | 21:59

Когато пиша че руския олигах си пере парите и с Ботевъ ще стане същото като с предните му отбори , никой не вярва . Ще стане както с италианските чорбаджий . В група .

Отговори
7 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?