ФИФА променя футбола заради Мондиала в Катар

ФИФА обмисля дали да не промени правилата във футбола за световното първенство в Катар през 2022 година - заради жегите футболистите може да играят един мач в три части от по 30 минути. Така класическите две полувремена от по 45 минути ще останат в историята.

Промяната се налага заради адските жеги в Катар - турнирът ще е през лятото, а в средата на лятото температурите там редовно надхвърлят 40 градуса.
Закритите стадиони, снабдени с мощни климатици са добро решение, но това няма да е достатъчно, за да осигури на футболистите по-нормални условия за игра.
Предложението за промяната в правилата идва от компанията Arup Associates, която е наета да състави план, според който стадионите на Катар 2022 ще се охлаждат с нови технологии, задвижвани от слънчева енергия.
Дори при температури между 24 и 29 градуса има риск за футболистите, обясни Майкъл Бийвън, шеф на компанията. Единственото, което знаем от ФИФА, е, че ако температурите надхвърлят 32 градуса, то мачовете ще се спират. Но решението за три части по 30 минути е по-подходящо от сегашния формат. Но още няма окончателно решение.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?