Следвайте ни

ФИФА погна БФС и Боби Михайлов! Грози ли ни изваждане от турнирите?

viber icon

От ФИФА и УЕФА доста критично следят ситуацията в българския футбол, става ясно от писмо, пристигнало от Швейцария в БФС вчера. То е публикувано от специалиста по спортно право Георги Градев. Последният попита на стената си във "Фейсбук" какво ще стане, ако бъдем изхвърлени от всички международни турнири и УЕФА спре парите по всички програми в родния футбол. 

Писмото от Швейцария е адресирано до Борислав Попов от БФС, като му е припомнено, че през октомври 2019 година той е уведомил УЕФА, че Борислав Михайлов е подал своята оставка като шеф на българския футбол, а управлението се поема от Михаил Касабов, избран на заседание на Изпълнителния комитет на централата. В писмото се казва още, че от ФИФА и УЕФА са забелязали, че е обявен Конгрес на БФС за 25 юни т.г. От световната и от европейската централа питат Попов за позицията му относно ранните му твърдения и искат пояснение на базата на кой член от правилника на БФС или дори българските закони е прието връщането на оставката на Боби Михайлов. 

  
"Ти да видиш! И в Швейцария ставали чудеса! Там не са съгласни с врътките на статуквото в БФС, затова питат какво става. Чакам да видя обяснението на БФС. Какво ще стане, ако ни извадят от всички международни състезания и ни спрат парите по програмите? Междувременно чакам да видя дали ще се случи чудо у нас, т.е. дали ще впишат Михайлов в ТР към АВ днес. Ако не стане, ще има ли “предсрочен конгрес,” или ще управлява задкулисно от кабинета си на третия етаж до 2022 г.?", написа Георги Градев. 

 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?