61

Феновете на Локо поканиха кмета и градската управа на разговор за стадиона

Привържениците на Локомотив Пловдив от фенклуба и всички фракции поканиха на разговор кмета Здравко Димитров, заместника му по строителство Пламен Райчев и Тодор Тодоров, който отговаря за обществените поръчки. В отворено писмо те изразиха безпокойство от проведената странна поръчка за индикативната стойност за централната трибуна на стадиона в Лаута и вертикалната планировка, която оцени строителството на 42 милиона лева. Феновете недоумяват как три трибуни са построени с двойно по-малко пари.

Marica.bg публикува писмото без редакторска намеса:

До
Здравко Димитров
Пламен Райчев
Тодор Тодоров
Уважаеми господа,
Отправяме покана за среща, продиктувана от угрозата завършването на ст. „Локомотив“ да бъде опорочено по подобие на други два спортни обекта в Пловдив.
За съжаление притесненията ни се оказаха основателни – сумата от 42 милиона лева е определена по неясни критерии, а размерът ѝ е непропорционално по-висок за позициите, които ще се изпълняват. Тази сума превишава почти трикратно общата стойност на останалите три трибуни!
Настояваме да бъде направена проверка и съпоставка на стойностите, за да се установи как е получена тази сума, особено ако се вземе предвид фактa, че беше предоставен срок от едва 3 (три) дни за изчисление на прогнозните стойности, при наличието на толкова много позиции.
Непонятно е и откъде би била осигурена допълнителната сума до 42 милиона лева, в резултат на което Локомотив да няма нормален стадион, а причината за това да бъде приписана другиму.
Независимо от изричната предварителна договорка, ние не получихме условията на поръчката. Това обстоятелство неминуемо хвърля сянка на съмнение, което се подсилва от силно завишената стойност по-малко от 3 месеца преди местните избори.
Заявяваме, че при липса на реакция от гореспоменатите, запазваме правото си ние да ги потърсим!
Gott Mit Uns
Napoletani
Lauta Hools
Lauta Frontline
East Club
Бригада Пловдив
Гарата
Бесите
Организация "Трибуна Спортклуб"
World Wide Locos
Magic of Plovdiv

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 4 оценки
4.5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Кметове

Кметове

08.08.2023 | 12:59

Ако ни каните за по-малко от 60 дни, няма да дойдем.

Отговори
2 0
Кметско Зики

Кметско Зики

08.08.2023 | 12:57

Ако стоим по-малко от 60 дни на Лаута, няма да дойда. Защото няма да мога да се оплача после.

Отговори
2 0
Кметско Зики

Кметско Зики

08.08.2023 | 12:57

Ако стоим по-малко от 60 дни на Лаута, няма да дойда. Защото няма да мога да се оплача после.

Отговори
3 0
Ще дойдат ли

Ще дойдат ли

08.08.2023 | 12:53

Чико нанилива общински десетки милиони на Ролса, защото той ще му построи хотела като комисионна. А за "Локо", няма файда и не му се занимава.

Отговори
0 0
Минолито

Минолито

08.08.2023 | 15:58

Жа проверими и гаръта

Отговори
0 0
Бащата

Бащата

08.08.2023 | 11:55

За 15 мача на година 42 милиона допълнително от данъците на пловдивчани. има много чекмеджета да се пълнят. Това е безстопанственост и гавра с гражданите колито си плащат данъците.

Отговори
10 1
Пловдив

Пловдив

08.08.2023 | 10:54

Схемата е същата, като колодрума и стадиона на "ИзтОчен"-10. Важни е рестото пък дали ще стане, не е важно. Няма по-крадлива и корумпирана държава от България!

Отговори
12 2

Анкета

Кой искате да е новият треньор на Ботев?