61

Феновете на Ботев с пет важни въпроса към кмета и строителя на Колежа

Организираните фенове на Ботев написаха писмо отправиха пет въпроса в писмо към кмета. Те ги поканиха и на среща пред Общината на 22 септември от 18.30 часа. Публикуваме писмото без редакторска намеса-

"Тази сутрин изпратихме официална покана за среща на 22.09 на долупосочените господа, както и някои от най-важните въпроси за Колежа, на които държим да получим публично отговор! Това съобщиха от Клуб на привържениците на Ботев Пловдив.
Ето какво гласи писмото:
До Здравко Димитров
с копие до Пламен Райчев
Георги Савов
Илиян Филипов
Атанас Ангелов
Покана за среща
Уважаеми господа,
във връзка с качеството ви на възложител, проектант, изпълнител и надзор на обществено значим проект, какъвто безспорно е стадион "Христо Ботев", ви каним на среща с представители на привържениците на Ботев Пловдив на 22.09.22г. от 18:30ч. - Община Пловдив! Най-важните въпроси, на които държим да получим публично отговор, са следните:

1. Как ще бъдат вложени и какво конкретно ще бъде изпълнено (кои СМР) с първоначално осигурените от държавата 25 млн. лева за довършването на стадион "Христо Ботев"?
2. Ще бъдат ли вложени по предназначение гласуваните от Общинския съвет на град Пловдив 12 млн. лева за цялостното изграждане на козирката (включително цялостно покривно покритие) на стадион "Христо Ботев" и кога ще се случи това?
3. След пропуските и промените в проекта и в изпълнението на стадиона, гарантирате ли, че стадионът ще може да получи в близко бъдеще категория 4 от УЕФА?
4. Как планирате цялостното завършване на стадион "Христо Ботев", съгласно проекта и откъде ще осигурите необходимите за това средства: От държавата, от заем, от бюджета на Община Пловдив или чрез друга форма на финансиране?
5. След като до 2014 г. в строителството на стадион "Христо Ботев" бяха вложени около 10 млн. лева, а в последните 2 години бяха осигурени за довършването му още над 40 млн. лева, кога стадион "Христо Ботев" ще бъде окончателно завършен и колко още средства ще са необходими за това?

Дължите отговорите на тези и други зададени ви въпроси не само на нас, но и на гражданите и данъкоплатците в град Пловдив, които с нетърпение очакват срещата с вас!"

С уважение:
Обединени фракции Бултрас
Клуб на привържениците на Ботев Пловдив
Сдружение ПФК Ботев

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

20.09.2022 | 04:07

БОТЕВЪ така е

Отговори
1 0
Ботевъ

Ботевъ

19.09.2022 | 13:21

Вие първо поискайте проекта и ксс на обекта за да не задавате ненужни въпроси. На предишната среща ясно бе казано че няма проект и ксс. Строи се като на Хемус, на око ,колкото толкова. Да сте видяли завършен обект? Примери колото искате около всеки пловдивчанин, разкопаните улици, зоологическата градина и т.н и т.н.

Отговори
11 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?