Следвайте ни

Феновете: Да е ясно, че или събираме парите, или Ботев фалира

viber icon

До момента сме набрали над 280 000 лева, която е половината от необходимата цел, но е ясно, че нямаме избор, трябва да съберем парите, които са необходими за участие в търга за дълга на Ботев към Рент мениджмънт, заявиха, представители на феновете на канарчетата, които движат кампанията „Да живее Ботев Пд!“ 

Няма връщане назад, ако не успеем да съберем парите, това означава фалит на най-стория футболен клуб у нас, казаха жълто-черните фенове и отговориха на най-важния въпрос - кой стои зад кампанията. Отговорът е цялата жълто-черна общност.

Сдружението вече е направило нужните крачки за закупуването на дълга на Ботев Пд от синдиците на РЕНТ мениджмънт. „Имаме време до средата на ноември. Благодарение на феновете и бизнеса, вече събрахме малко повече от половината нужни средства. Трябва да завършим кампанията“, казаха инициаторите на срещата с медиите.

Припомнени бяха и трите начини за даряване на средства:
*превод към банковата сметка
*чрез хелпкарма (официално даренията през платформата за Ботев ще донесе 20 процента данъчно облекчение за фирмите)
*виртуални билети (ивентим, има и на касаятая пред общината)

Същевременно с това бе обявен онлайн търг, чрез който също ще се набират средства. Една от най-ценните вещи в него е реплика на фланелката на шампионския отбор от 1967 година с автограф на легендата Динко Дерменджиев. Освен това в клубния магазин и магазина на КПБП вече ще се продава и специална фланелка свързана с каузата на стойност 20 лв.

„Освен да благодарим на всички, които се включиха, искаме и да помолим тези, които не са го направили да го сторят. Създадохме сайт на адрес 565.botevplovdiv.org, през който всеки може да си закупи рекламно място в официалната страница на Ботев Пловдив. Всичко това може да мине като разход на фирмите, които решат да се включат, защото всичко ще се фактурира“, разказаха организаторите на днешната пресконференция. „Всеки, който се включи, ще остане в този сайт завинаги!“, добавиха инициаторите на кампанията „Да живее Ботев Пд!“ .

„Сдружението ще дари всички средства, влезли от днес до спасението на клуба като членски внос, за кампанията. Призоваваме всички организации свързани с Ботев Пловдив да направят същото с постъпленията от своите членове“, каза членът на борда на Сдружението Теодор Бочев.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?