61
Следвайте ни

Фенове на Локо с благородна инициатива за село Югово и църквата

viber icon

Феновете на Локомотив Пловдив подеха нова благородна инициатива. През лятото момчета от черно-бялата агитка се включиха в гасенето на пожарите над Югово, а след това помогнаха за възстановяване на щетите. Сега те се мобилизират за допълнителна помощ за красивото родопско село.

"Локомотивци, обръщаме се с благодарности към нашите привърженици, които лятото се включиха в гасенето на пожарите над село Югово. Благодарности бяха изказани и от кмета на селото. Много често такъв тип бедствия остават само като информация пусната по новините и рядко се замисляме какви всъщност могат да са последствията. Стотици, дори хиляди, българи са застрашени от това да останат без покрив над главите си, без прехрана и в крайно тежки условия на живот заради огнения ад. Поклон пред всички, които загърбиха семейства, работа и ангажименти, за да бъдат на място и да помагат!

Трите групи – Бригада Пловдив, East Club Plovdiv и Гарата, преценихме, че е нужно да се включим с допълнителна помощ. Като преки свидетели на случващото се през лятото, видяхме колко много ресурси - пръскачки и сечива, бяха използвани до степен, в която няма възможност да бъдат употребявани отново. И това е основната причина да се включим с набиране на средства и да предоставим 5 стандартни пръскачки, подходящи за нисък огън, кирки, лопати и мотики. Допълнително извън помощните средства, хората от трите организации събраха значителна парична сума, която се предостави за ремонта на църквата в Югово", обявиха феновете на Локо.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?