64

Фенове на Ливърпул ще съдят УЕФА за хаоса в Париж

Повече от 1700 фенове на Ливърпул ще заведат иск срещу УЕФА заради хаоса преди финала на Шампионската лига в Париж през май месец. Привържениците заявяват, че са понесли физически и психологически травми заради катастрофалната организация на мача между Ливърпул и Реал Мадрид на "Стад дьо Франс", когато хиляди души трябваше да се редят с часове пред входовете, а началото на двубоя закъсня с повече от половин час.

От ливърпулската правна кантора "Бингам" заявяват, че техните клиенти са им разказали "ужасяващи детайли" от инцидентите, а делото срещу УЕФА ще бъде за нарушение на договора при продадените билети и небрежност при осигуряването на сигурността на зрителите. От Ливърпул вече са събрали показанията на 8500 свои фенове, за да изготвят независим доклад, поръчан от УЕФА. Директорът на клуба Били Хоуган сподели, че привържениците са имали "травмиращо преживяване".

Първоначално УЕФА и френските власти се опитаха да обвинят феновете за безредиците, но впоследствие от европейската футболна централа се извиниха на привържениците на Ливърпул и Реал Мадрид, след като стана ясно, че организацията на събитието е била много слаба. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?