Следвайте ни

Фенове на Ботев канят на протест с кафе пред Общината

viber icon

Феновете на Ботев стягат протест пред Община Пловдив. Причината за него според тях е отказа на градската управа да се ангажира писмено с довършването на стадион „Христо Ботев“ с 4 трибуни на 1-ия етап 

Публикуваме съобщението от Сдружение ФК Ботев, което е мажоритарен собственик на клуба: 

"Въпреки че в средата на май на среща между Гражданския съвет към Сдружение ПФК Ботев и представители на община Пловдив и на изпълнителя на ремонтните дейности бе дадено обещание за нов подход за довършване на първия етап от строителството, осигуряващ 18 777 седящи места, разположени по четирите сектора на стадиона, сега община Пловдив отказва да се ангажира публично с това свое обещание. 

„Относно желанието за подписване на споразумение по горецитираните теми, Ви уведомявам, че към настоящия момент не съм упълномощен да подпиша такъв документ“, пише зам. кметът по строителството на Пловдив Пламен Райчев, визирайки изявеното за втори път изрично желание на Съвета за писмен ангажимент към обещанията. В писмо до кметството от гражданската асоциация поискаха да се създаде „коментирания на срещата документ, удостоверяващ и ангажиращ ги с продължаването и завършването на строителството в тази му цялост (4 сектора и дейност, за получаване на лиценз за Efbet лига). 

От общината не пожелаха да се ангажират и с конкретен срок за завършване на този етап и въвеждането му в експлоатация въпреки устните обещания от преди месец това да се случи до следващата пролет. 

Въпреки че на Съвета бе обещано скорошно представяне на количествено-стойностните сметки още през пролетта на 2020 г., в писмото си до Съвета от общината заявяват, че те все още не са готови. Все още няма и готово становище за качеството и състоянието на наличните седалки. 

Искаме още веднъж да напомним, че изграждането на съоръжението е от особена важност за града ни, а прозрачността при изразходването на обществените средства, както и контролът по качеството на изпълнението, са основно задължение на Община Пловдив и всички участници в инвестиционно-строителния процес. 

Тъй като считаме, че е налице пълна липса на прозрачност при изпълнение-то на строителството на стадион „Христо Ботев“ и на желание за честна комуникация, ще използваме всички законни действия за обществен натиск и търсене на отговорност. 

Призоваваме всички ботевисти, пловдивчани и българи, които искат да знаят как се харчи обществения ресурс, да „пием мирно кафе“ пред сградата на Община Пловдив в сряда, 7 юли, от 18 часа. Търпението ни се изчерпва, искаме честни отговори на справедливите ни въпроси и притеснения". 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (11)

Горчев

Горчев

01.07.2021 | 18:40

Господа цигани,разберете веднъж завинаги,че и двата стадиона са собственост на общината и тя решава какви средства да отпусне/без парите от правителството/.Да ,и двата клуба са частни,но радват и двете половини на града!

Отговори
3 2
Тиква

Тиква

01.07.2021 | 15:51

Тия пари да ги бяха дали за ремонт на инфекциозна болница, а не за тия два селски отбора, които имат средно 2000 души публика, а им правят стадиони за 20 000.

Отговори
6 3
Светлото бъдеще!!!

Светлото бъдеще!!!

01.07.2021 | 13:18

Задача от теста по математика за седми клас: Министерския съвет отпуска общо 37 млн. лв. за строителни дейности на стадионите на "Ботев" и "Локомотив". Приблизителната стойност на СМР[строително монтажните работи] за 1 етап на стадион "Христо Ботев" е 43.60 млн. лв. без ДДС. Приблизителната стойност на СМР за стадион "Локомотив" е 10.00 млн.лв. без ДДС. Колко средства са необходими за завършване на двата стадиона?

Отговори
9 1
Чичо

Чичо

01.07.2021 | 12:47

Ей ,ей ,тази Шестица така е заседнала на дивият им че немогат да си седнат на задниците си . За психичното им здравеса виновни всички , но не и те .

Отговори
6 1
АЙДЕ СЕГИЧКА ,ПИЙТЕ ПО ЕДНА ГОЛА ВОДА НАИВНИЦИ

АЙДЕ СЕГИЧКА ,ПИЙТЕ ПО ЕДНА ГОЛА ВОДА НАИВНИЦИ

01.07.2021 | 12:47

ТАКА Е ТЪПАНАРИ.КАТО ПОВЯРВАХТЕ НА МАМИНИЯ И САРЪКА БАСКЕТБУДАЛИСТ И ГЛАСУВАХТЕ ЗА ДОКАЗАНИ ИЗМАМНИЦИ.

Отговори
6 4
намръщенЪ

намръщенЪ

01.07.2021 | 13:42

Баскетболист, но когато той ставаше РШ, вашата бяло-черна каруца се мотаеше между първа и втора дивизия

Отговори
3 5
приоритети

приоритети

01.07.2021 | 12:46

Не разбирам, защо Общината трябва да строи стадиони на частни клубове? Защото кметът е бивш спортист ли? Малко ли други проблеми стоят за решаване, които касаят всички граждани, а феновете на този или онзи клуб?

Отговори
6 4
Ботев

Ботев

01.07.2021 | 12:05

Какво скачат някакви 10 души! Ще ни остави Зингаревич заради вас, вие лище издържате отбора??

Отговори
3 4
ботевист

ботевист

01.07.2021 | 11:16

Лоша работа майнички.Потокът към шкафчетата на БОКО бе прекратен и сега няма пари за довършване на стадиона.Почвайте да събирате пари като левскарите,това е спасението.

Отговори
12 6
Подкрепям Общината, в случая!

Подкрепям Общината, в случая!

01.07.2021 | 11:16

18 777 седящи места...Вие кога съберете 1500 човека на мач - елате ми се обадете! Общината не е длъжна да налива милионите на пловдивските данъкоплатци във вашия частен строеж!

Отговори
14 9
намръщенЪ

намръщенЪ

01.07.2021 | 13:44

Събират ги и сега в Коматево, поне 1000 са със закупени членски карти(инф. от първа ръка)

Отговори
2 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?