Фенклубът на Локо с писмо до Бойко Борисов

Фенклуб Локомотив Пловдив изпрати писмо до премиера Бойко Борисов с искане да не се прибягва до крайни мерки и затваряне на стадиона за финала на Купата на България. На 1 юли черно-белите излизат срещу ЦСКА във втори пореден мач за трофея. По този повод феновете уверяват Борисов, че ще спазват всички противоепидимични мерки и дори ще наложат вътрешен контрол в техните сектори.
Ето и писмото без редакторска намеса:


До 
Министър-председателя на Република България
МС
БФС
МФВС

ФУТБОЛЪТ E ЗА ЗРИТЕЛИТЕ! БЕЗ ТЯХ Е НЕМИСЛИМ!

Уважаеми г-н Министър-председател,

Привържениците на Локомотив Пловдив следим с особен интерес ситуацията с COVID-19 в България и целия свят. Съвсем естествено, този интерес е продиктуван от обстоятелството, че нашият любим отбор достигна за втора поредна година финала за Купата на България.

Нееднократно показахме, че подхождаме адекватно на настоящата извънредна за всички нас ситуация, като в най-трудните моменти бяхме основна опора на хората от уязвимите групи. След вчерашната среща с Левски ние дори почистихме сектора си, под одобрителните погледи на полицаите.

Наблюдаваме внимателно увеличаването на случаите в последната седмица. Ако можем да намерим успокоителна сламка, тя е, че това увеличение се случва на места, където е имало сбирки на групи хора на закрито и преди всичко по малки населени места. Не може да не направи впечатление фактът, че въпреки отварянето на стадионите, увеличението на случаите не се дължи на това – новите случаи са на места, в които не се провеждат футболни срещи.

До края на първенството остават шепа мачове, като единственият, който би предизвикал по-голям от обичайно слабия интерес към вътрешното първенство, е финалът за Купата на България. За щастие, той ще се проведе на най-големия стадион, националния, което от една страна ще елиминира риска от прекалено струпване на хора, а от друга ще даде възможност атмосферата на стадиона все пак да бъде футболна.

Във връзка с това, ние бихме подкрепили мерките на организатора на този финал , като ще направим и вътрешна организация за осигуряване на физическа дистанция между зрителите на стадиона – било чрез маркиране на седалките, които да бъдат заети, било по друг начин.

Не на последно място, секторите на ст. „Васил Левски“ са с неколкократно по-голям капацитет от този на всички останали стадиони в България и позволяват допуснатите зрители да бъдат повече от 1000, каквото е сега действащото ограничение, при безпроблемно спазване на нужната физическа дистанция.

Вярваме в здравия разум на публиката и в разумната преценка на управляващите да създадат възможност дългоочакваният финал на турнира за Купата на България да бъде проведен по най-добрия за всички ни начин!

Вярваме, че взетото решение ще бъде правилно, а зрителите по трибуните – доволни, спазвайки разумна дистанция!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ванчо Внчов

Ванчо Внчов

14.07.2020 | 10:54

До сега, на нито един мач (без значение от противниците) масово публиката от т.н. ФЕНОВЕ не спазва изискванията за разстояние. Как да ви се вържат на лъжите ???

Отговори
1 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?