Следвайте ни

Фенклубът на Локо почете първия си председател Георги Момчилов

viber icon

Фенклуб Локомотив Пловдив почете юбилея на първия си председател. Георги Момчилов навърши 80 години на 17 февруари и по случая бе уважен от черно-бялата общност. 

Преди близо 33 години Момчилов с група приятели основават първия в България фенклуб на футболен отбор. Любовта към любимия тим е била по-силна от страха от властта, която по това време никак не е толерирала създаване на неформални сдружения. Георги Момчилов, д-р Константин Думанов, Георги Яков и съмишленици успяват да прокарат своята идея, която на 11 май ще навърши Христова възраст. 

"Едно име, което, макар и непознато за някои, има място завинаги в историята на Локомотив Пловдив. Защото Георги Момчилов е първият! Първият председател на първия фенклуб в България – този на черно-белите, основан през 1988 г. в една зала до Сточна гара, тясна за всички желаещи да положат основите на това, което нашата организация е днес!
Пъртина се прокарва трудно. Преди повече от 30 години първопроходците се заемат с непознати за футболната общественост у нас задачи – как да подпомогнат клуба, кой да бъде президент, провеждат срещи по различни поводи. Известните имена, членове на клуба на привържениците на черно-белите не са едно и две – професор Атанас Джурджев, Георги Яков, Тома Спространов, Тома Христодулов.
Да, големите имена са много, но първият е само един – Георги Момчилов!
Здраве и дълголетие!", написаха в поздравителния адрес от Фенклуб Локомотив Пловдив.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?