61

Фенклубът на "Левски" с гневна реакция срещу Лаута и стадион "Христо Ботев"

Фенклубът на "Левски"изригна с гневна декларация срещу лошите условия по българските стадиони. Сините привърженици обявиха, че "са принудени да се чувстват като престъпници, набутани в клетки, кошари и кафези". Те дават и конкретни примери със стадионите на пловдивските Ботев и Локомотив, където гостуваха през последните седмици.

Marica.bg публикува без редакторска намеса официалната позиция на фенклуба на "Левски":

Левскари,

Националният клуб на привържениците на "Левски“ обръща внимание на отговорните фактори в българския футбол, държавата и в любимия ни Клуб, а по-конкретно на лицата: Михайлов, Сираков, Боримиров, М. Борисов (като пряк ръководител на последните двама) и вътрешният министър Демерджиев.

Макар и според социологията на мажоритарния собственик да сме под един процент от общия брой привърженици, ние сме тези, които подкрепяме Левски на всяко гостуване и винаги задаваме пулса на трибуните. Ето защо намираме за нужно да обърнем внимание на следното:

Господа, вие гореизброените, не сме сигурни, че сте забелязали какви са условията на част от футболните стадиони в България.

Привържениците на най-популярния клуб в страната са принудени да се чувстват като престъпници, набутани в клетки, кошари и кафези.

Срещу "Ботев“ (Пловдив) бяхме в претъпкан блок, а на разположение имахме химически тоалетни. На новия "Колеж“ пропускателният режим не само не беше на ниво, а под всякаква критика. На стадиона в парк "Лаута“ положението беше сходно, ако не и по-лошо. Пътят до нашите места бе строителна площадка, а след мача газихме в локви и кал. "Клетката“ отново се оказа недостатъчно голяма за най-верните фенове в България.

Трудно е да си представите как се гледа мач в такива условия, които са абсолютно неприемливи за 2023-та година и страна-член на Европейския съюз.

Сега "Левски“ го чака "гостуване“ в Бистрица. Отпуснатите 250 билета са си жива подигравка със "сините“ привърженици. Отново клетка, коридор и условия, каквито няма в цивилизования свят!

Вероятно всеки от вас е казвал много пъти, че "футболът е за хората.“ Очевидно в България с малки изключения не е точно така. Надяваме се занапред на нормално отношение спрямо хората, които подкрепят българския футбол, който със сигурност не е сред най-привлекателните в света. Ако целта е да ни откажете, кажете си, за да ви олекне, но…

Точно ние няма никога да се откажем !

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Много ясно  е че

Много ясно е че

15.05.2023 | 06:58

Говедата се държат в клетки

Отговори
0 0
Защо се сърдят

Защо се сърдят

12.05.2023 | 16:58

Навсякъде където се появят тези лекенца, винаги полицията е пряко ангажирана с охраната им. Тъй че вместо да негодуват, да си огледат редиците и да се освободят от наркоманчета и бандитчета. Къде по света полиция охранява шествия ? Само там, където е необходимо - да озаптява диваците.

Отговори
10 0
Драган

Драган

12.05.2023 | 16:29

Може да се сърдите единствено и само на вас.Публиката ви е наркомани и селяндури.Никой не трябва да ви допуска до стадиона си .Вие рушите и понеже сте под чадъра на БФС не получавате адекватни наказания .

Отговори
9 0
Лекета

Лекета

12.05.2023 | 16:08

Стадионите в Пловдив са с необходимите документи, разрешаващи провеждане на мачове както от нашето първенство, така и международни. За селяните "столичани" няма отделна графа с превилегии. Когато си оправят тяхната картофена нива - ще видим с какво ще се отличава от другите терени. Големи усти, големи глезотии. Кога станаха столичани, кога им почерняха задниците?

Отговори
10 1
Асеновец

Асеновец

14.05.2023 | 20:56

Да каже Бате Венци колко му дължите за "подкрепата"??? Столичани в повече,лекета не фенове!!!

Отговори
0 0

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?