61

Фенклубът на "Ботев" скочи срещу мачове на Крумовград на "Колежа"

Фенклубът на "Ботев" (Пд) се обяви против новакът в елита Крумовград да домакинства в efbet Лига на стадион "Христо Ботев". Стадионът в родопското градче не отговаря на изискванията, заради което се наложи от клуба да търсят варианти за друго съоръжение. Вчера клубният бос Басри разкри, че имат подписан договор да използват "Колежа".

Жълто-черните привърженици се обявиха категорично против това, въпреки че стадион "Христо Ботев" се изгради наново с парите на всички български данъкоплатци.

Marica.bg публикува изявлението на КПБП без редакторска намеса:

ФК "Крумовград" на Колежа само на гостуване!
КПБП счита за изключително неуместно и дори за провокация "идеята" футболен клуб "Крумовград" да домакинства на стадион "Христо Ботев"!
Не смятаме, че след 10 години лъжи и мотане на строежа на нашия дом, още в първите месеци след влизането ни в компромисна и временна негова версия, ще трябва отново да влизаме в полемики и то не как възможно най-бързо той да бъде цялостно завършен, а отклоняващи вниманието такива като бихме ли приютили който и да е друг български футболен отбор като ползвател на нашия стадион.
С цялото ни уважение към ФК "Крумовград", не смятаме, че те са напълно готови да поддържат и пазят това мащабно за България съоръжение и то в друг за тях град. Позволение за използването му би навлекло изключително много работа, нерви и отдаване на лично време от жълто-черните фенове (за хиляден път) и ще ни предизвика отново ние да вършим задачите на други.
Смятаме, че щом клуб с огромна фенска маса като тази на Ботев, можеше цели 10 години да домакинства на базата в Коматево с капацитет от около 3500 души, то тя може да бъде лесно пригодена и за домакинства на ФК "Крумовград", в случай че клубът толкова настоява да използва някое от съоръженията на Ботев!
Като заключение искаме да уведомим футболната общественост, че не намираме никаква логика от решение стадионът на Ботев Пловдив да бъде предоставян за домакинските срещи на друг отбор. Това би довело до нова ескалация на напрежението.
Нека никой не си мисли, че по този начин ще отклони вниманието ни от нашата заветна цел - цялостно довършване на стадион "Христо Ботев" - с четири покрити трибуни, завършени фасада и търговски площи. Борихме се 10 години за това и бъдете сигурни, ще доведем борбата до своя успешен завършек. Крайно време е да изпълните поетите към пловдивчани ангажименти.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Тези нямат спирка, зашото им играят по свирката

Тези нямат спирка, зашото им играят по свирката

31.05.2023 | 18:22

Така ще е, идиоти, които не са построили дори и къщичка за птички, дават акъл как да се управляват парите на Пловдив.

Отговори
1 0
Ешар

Ешар

31.05.2023 | 16:12

Кога ръковоството на Жълтите Шалвари ще обяви трибуната на Изгрев бойс , за видим колко брата имат.

Отговори
2 0
Големи наглеци

Големи наглеци

31.05.2023 | 11:11

"Стадионът" е Общински. С какво право 200-300 кресльовци се разпореждат с общинско имущество? Общинския съвет да започне и да вкарва нещо в бюджета от този стадион, а не само да харчи милиони. Златен излезе този стадион.

Отговори
7 0
нека играят

нека играят

31.05.2023 | 10:45

В крумовградския отбор има повече българи отколкото в Ботев и Локото ...

Отговори
6 1
Серхи

Серхи

30.05.2023 | 21:26

Нали ви плащаме заплатите индианци!!!

Отговори
9 1
намръщенЪ

намръщенЪ

30.05.2023 | 19:55

ако бе за някой друг отбор от района - както и да е. Но за "Крумовград" база Коматево е достатъчна, наистина

Отговори
4 7
Дии

Дии

30.05.2023 | 19:36

Ония мизерни Здравку е за таковане. Стадионът е на Общината. Ботев плащат наем около 5 000 лева. Тия руски тарикати са сключили договор с Крумовград, демек продават го под наем. Колко наем ще плащат Крумовград? Милиардерът иска да плаща наем 5 000, а да вади няколко по 5 000. Отделно колко вадят от паркинга? Нагъл отбор, с нагъл собственик, нагли фенове и още по нагъл кмет.

Отговори
12 1

Анкета

Кой искате да е новият треньор на Ботев?