Следвайте ни

Фенклубът на Ботев с остра реакция срещу арестите в София

viber icon

Фенклубът на Ботев Пловдив излезе с официална позиция относно инцидентите с органите на реда по време на реванша за Купата на България срещу ЦСКА-София, загубен с 0:2.

Публикуваме без редакторска намеса становището на КПБП:

Уважаеми Ботевисти, уведомяваме ви, че след проведената вчера среща полуфинал, който за съжаление загубихме, 14 от привържениците ни бяха задържани в Първо районно управление София. Към момента всички са освободени и се прибират към родния град, наложени са санкции по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Във връзка с инцидентите преди и по време на мача, КПБП остро осъжда несъобразените със законовите разпоредби действия на служителите на МВР, организаторите на охраната и цялостното провеждане на футболната среща. Вследствие тези действия пострадаха сериозно много наши привърженици, включително деца. 

Изразяваме категорично несъгласие с официално изразената позиция на МВР, че привържениците на Ботев имат вина за създалото се напрежение. В сектора за гости не бяха допускани изобщо фенове за повече от 30 минути, без значение дали имат билет за сектор Б или не. Впоследствие бяха допуснати всички – отново без значение какви билети имат. Подобно неадекватно поведение считаме за недопустимо.

Отговорност следва да понесат и домакините от цска-софия както за създалото се напрежение, така и за неосигуряването на линейка, оборудвана с елементарни медикаменти за оказване на първа помощ. 

КПБП ще предприеме всички необходими действия за ангажиране на отговорността на всеки, който не е спазил своите задължения или е превишил правата си, от което сме потърпевши всички, които сме пътували, за да подкрепим любимия си отбор. 

Молим всеки, който има кадри от инцидентите преди, по време и след мача, да ни ги изпрати на следния електронен адрес: [email protected]"

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?