61

Фен на "Ботев" бе осъден във Варна за удар на полицай

Фен на "Ботев" отнесе санкция след загубата на любимия му отбор от Черно море във вторник вечер. Административното наказание бе наложено на 24-годишния младеж от Пловдив за нарушение на Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

На 26 септември тази година на стадион „Тича” във Варна, при провеждане на футболна среща между отборите на ПФК „Черно море“ и ПФК „Ботев“, той е извършил противообществена проява/спортно хулиганство/, изразяваща се в посегателство над полицейски органи. Младежът е блъскал в гърдите униформен служител, като посегнал и направил опит за удар с глава към главата на полицейски служител, ангажиран със сигурността на спортното мероприятие.

24-годишният младеж е с чисто съдебно минало и няма регистрирани подобни нарушения досега. За проявата на спортно хулиганство, Районeн съд – Варна му наложи наказание безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 80 часа, което да се изпълни от кмета на общината по неговия постоянен и настоящ адрес. Освен това, на нарушителя бе наложена и принудителна административна мярка – „Забрана за посещение на спортни мероприятия в страна и чужбина“ за срок от 2 години и 2 месеца.

Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок, като в случай на жалба, производството пред ВОС бе насрочено за 29 септември т.год.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?