61

Евертън се спаси с феноменален обрат срещу Кристъл Палас

Евертън мина през преизподнята, но успя да  запази мястото си във Висшата лига, след като стигна от 0:2 до 3:2 срещу Кристъл Палас. На полувремето карамелите се оттеглиха с два гола пасив срещу лондончани. Жан-Филип Матета (21') и Джордан Аю (36') шокираха привържениците на домакините, но те видяха любимците си преобразени през второто полувреме. Майкъл Кийн постави началото на обрата с попадение в 54-ата минута, а в последния четвърт час се разписаха Ричарлисон и Калвърт-Люин. По този начин Евертън събра 39 точки и кръг преди края може да е спокоен за оцеляването си, а последният изпадащ ще е един измежду Бърнли и Лийдс. 

Бърнли успя да измъкне точка при гостуването си на Астън Вила с 1:1 и изпревари по голова разлика Лийдс, който се озова в зоната на изпадащите. В последният кръг белите гостуват на Брентфорд, а Бърнли е домакин на Нюкасъл.

Челси си гарантира спечелването на бронзовите медали в Премиър лийг през този сезон, след като се добра до равенство 1:1 в домакинството си на Лестър от 37-ия кръг. На двубоя на "Стамфорд Бридж" присъстваше почти сигурният нов собственик на лондончани Тод Бьоли. Гостите първи поведоха в резултата с гол на Джеймс Мадисън още в 6-ата минута, но Маркос Алонсо изравни в 34-тата. След това домакините пропуснаха доста положения, за да стигнат до победата, а Каспер Шмайхел се отличи с няколко ключови намеси. Точката обаче бе достатъчна за Челси да си гарантира, че няма как да бъде изместен от третото място в последния кръг, тъй като вече не може да бъде изпреварен от преследвача Тотнъм, който изостава на 3 точки и е с по-лоши показатели в преките двубои и драстично по-лоша голова разлика.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?