Ето как изпратиха Емилиано Сала

Мениджърът и шефът на Кардиф сред присъстващите на погребението

Стотици се събраха край църквата в аржентинския град Прогресо, за да изпратят местния футболист Емилиано Сала, който на 21 януари загина при самолетна катастрофа в Ламанша.

Поклонението пред останките на бившия нападател продължи 7 часа и продължи докато всички желаещи не поднесоха цветя. Службата на отец Хосе Мариа Сориа беше излъчвана на високоговорители пред църквата, тъй като храмът не успя да побере всички.

Сред присъстващите бяха мениджърът на Кардиф Нийл Уорнък и клубният шеф Кен Чоо. Както е известно, Емилиано Сала загина точно след трансфера си от Нант в Кардиф. Самолетната катастрофа стана при завръщането му в Уелс от Франция, където отиде да си събере багажа и да се сбогува с бившите си съотборници.

Точно в 3:32 часа след обяд най-близките приятели на Сала и бившите му съотборници изнесоха ковчега и го поставиха в катафалката. По пътя до траурния автомобил останките на бившия футболист бяха съпроводени от аплодисменти.

„Сбогуване, каквото никой не очакваше. Всички тук познаваха Сала и се гордеят от неговия път в живота, който беше прекъснат по такъв ужасен начин. Никой в Прогресо няма да забрави Емилиано“, обяви бившият треньор на футболиста Диего Солис./blitz.bg

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?