61

Еквадор би Катар в първия мач на Мондиала, Валенсия с 2 гола

Еквадор победи домакините от Катар с 2:0 в мача на откриването на 22-то издание на Световното първенство по футбол. На стадион „Ал Баит“ в Ал Хор, на 40 км от столицата Доха, южноамериканците удариха съперника с два гола на Енер Валенсия до почивката и потеглиха успешно в група А на надпреварата.

Още в самото начало възпитаниците на Густаво Алфаро преодоляха вратаря на катарците Саад Ал Шийб. Енер Валенсия се разписа с глава след акробатична асистенция на негов съотборник, но попадението бе отменено след проверка на Системата за видеоповторение (ВАР) за засада на еквадорски футболист. Нищо обаче не можеше да спре нападателя на южноамериканците в 16-та минута, когато той се разписа комфортно от дузпа за нарушение на Ал Шийб в наказателното поле на Катар. Домакините просто не можеха да отговорят на темпото на съперника, който удвои аванса си след около половин час игра, когато Анхело Пресиадо намери Валенсия, а той не сбърка за 2:0 след прецизен изстрел с глава. Най-доброто положение за домакините дойде в добавеното време на първата част, когато Алмоес Али бе длъжен да засече с глава центриране на свой съотборник, но не успя да се справи от непосредствена близост.

В началото на втората част Еквадор имаше възможност да направи преднината си класическа, но Ал Шийб бе на мястото си. От другата страна Педро Мигел имаше нелош шанс да намали дефицита на катарците, но топката мина встрани от вратата на Ернан Галиндес. В крайна сметка до края на срещата не паднаха нови попадения и така Еквадор потегли с победа на Световното. Тимът води еднолично с три точки, докато Катар е на дъното. За първи път домакин губи откриващия си мач на Мондиал в историята на световните първенства. Утре Сенегал се изправя срещу Нидерландия в другия двубой от групата.

В следващите си срещи Катар играе с шампиона на Африка в петък, 25 ноември, от 15:00 часа българско време, докато южноамериканците имат за съперник „лалетата“ също в петък, веднага след приключването на двубоя между домакините и Сенегал.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?