Следвайте ни

Ексклузивно: Васил Божков проговори!

viber icon

Мажоритарният собственик на футболен клуб Левски Васил Божков проговори след близо два месеца мълчание. В момента бизнесменът е в Обединените арабски емирства, а родната прокуратура поиска екстрадирането му заради повдигнатите срещу него обвинения като ръководител на организирана престъпна група. Чрез пресцентъра на неговия Нове холдинг той направи изявление във връзка с временно отнетия лиценз на Еврофутбол. 
 
Ето цялото изявление:
 
„Приетото вчера решение на група чиновници да остави над 2 300 души без работа в момент на глобална пандемия и икономически колапс показва липса на държавност и безпрецедентно лицемерие, не само към тези хора, но и към цялото българско общество.
 
Временното отнемане на лиценза на Еврофутбол е поредната цинична показност на сила с необмислени последици. Тенденциозното „замразяване“ на работещ бизнес и изпращането на още 2 300 души на борсата през трите месеца, в които икономиката ни е поставена пред едно от най-големите си изпитания, е извън всякаква логика.
 
Некомпетентността на управляващите отново ще бъде платена от държавния бюджет. Не е ли достатъчна финансовата тежест, която умишлено се прехвърля от работещия бизнес към социалната ни система. И защо сега?
 
Във времена на криза, доверието във властта е определящо  за последиците върху държавността и обществото.
 
Правителството призовава бизнеса към продажби на лично имущество, докато продължава да извършва злоупотреби. Може би това е стъпката, преди то да бъде конфискувано или запорирано?
 
Данъците и таксите, които са били плащани досега по закон могат да се окажат престъпление, а всеки да бъде преследван. Семейството му също.
 
Ако сте работодател, служителите Ви могат да бъдат задържани, а бизнесът Ви – заграбен. Или национализиран.
 
В бизнеса има правила, които не  зависят от желанието за лични облаги на властимащите.
 
Вчера затвориха още една българска компания. В поредните тежки времена за България,  хиляди служители и ангажирани в бизнеса, както и семействата им, останаха без доходи.
 
За пореден път се руши с идеята за лично облагодетелстване. Отговорността отново ще бъде размита между демагогия и лъжи, обслужващи персонални интереси.
 
Целенасочените действия в посока тотален срив на икономиката ни, в комбинация с умишленото закриване на работещи компании във време на международен колапс неизбежно поставят въпроси. Въпроси, към които нито аз, нито всеки мислещ българин можем да останем безучастни.
 
Не мога да остана безучастен и когато съдбите на мои служители са използвани за натиск и тормоз от страна на организирана група от корумпирани чиновници. И искрено съжалявам, че оцеляването на  милиони българи зависи от персони, които безпардонно паразитират върху труда и способностите на хората.
 
Рано или късно обществото осъзнава, че то е държавата, а не временно домогналите се до власт."

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (32)

Avram Bakalina

30.03.2020 | 10:54

K.r za fsichki mafioti. Rano ili kasno toya shte go dokarat v BG i shte go pratyat v zatvora. Loshoto e che ne e samo toy. Grishata, Ventzi Stefanov i Madjo, Samuilov, Arabaddjievi... vsichki sa za pandiza do edin. Obirat parite na horata a sega se pishat na svetci. No Boko shte gi prilapa vsicki do edin, zashtoto im znae igrite. Oshte vednaj, K.R ZA VSICHKI MAFIOTI.

Отговори
1 0

Гост

28.03.2020 | 11:09

Излишно е да се твърди ,че черепа не е умен, не случайно е най-бугатия българин! Умен е, но е гад ! Факт е ,че хора като него за да стигнат толкова високо не се спират пред нищо. Името му се свързва с : черно тото, хазарт, неплатени данъци за милиони, подкупи, убийства , изнасилване..., абе с една дума халал да им е на арабите. Такъв сънародник го прежалвам веднага !

Отговори
9 1

Meduza

27.03.2020 | 17:30

Разбирам фирмите му да са произвеждали полезна за общество и държава продукция та да има смисъл от жалването, ми то само комар и търговия. Не е голяма загубата. Надявам се загубилите работа и препитание хора бързо да се пре-ориентират, в много други сектори има глад за работна ръка.

Отговори
9 3

Еееи

27.03.2020 | 14:29

Тези безработни който ще останат без работа взимат заплата та от нещастни те комарджии който всеки ден губят ,тоест 0.000001 процент за тях , 0,000001 данак за държавата и 99.999998 за божков и всички те тези пари са от нещастни те комарджии.В русия и др. Държави тези неща с право са забранени.

Отговори
14 2

Мързеливеца

27.03.2020 | 10:44

Абе Череп, а ти колко милиона данъци не плати бе, ааа сетих се, ти си ги спести за да не ги открадне Боко Тиквата, ти като си пък толкова ербаб, защо не разкажеш къде смота парите ти, къде ги крие Боко и Маджо, нали на едно и също място ги крилете?! Седни па разкажи и колко семейства ще останат без "доходи", тези на които плащаше от комисията по хазарта, дама, гдбоп и прокоатурата, че сега го закъсаха тия хора

Отговори
14 4

Мързеливеца

27.03.2020 | 10:32

Абе Череп, ти колко данъци открадна бе, цървул, колко семейства докара до просешка тояга? Сега когато Боки тиквата иска да ти вземе бизнеса( както направи с много други между другото) ти стана криво, защо не седнеш и да разкажеш всичко, къде са му парите на Боки-нали на еди и също място ги крилете, колко и на кого си се отчита ти, кои от къде и как е крал, разкажи бе Череп,що мълчиш, имаш топки да пращаш убийци да си отстранява конкуренцията, а да разкажеш кои как от къде и защо те е страх, ПАЛЯЧООО

Отговори
9 1

Митака

27.03.2020 | 10:05

Управниците ти взеха парите и ги сложиха в джобовете си и какво ще правиш сега с Тиквата и Каскета ?

Отговори
8 4

Mutosani

26.03.2020 | 21:56

Tisi velik bojkov

Отговори
13 15

Българин

28.03.2020 | 10:28

С ти си олигофрен...

Отговори
2 0

Mutosani

26.03.2020 | 21:55

Jiv I zdrava bojkov

Отговори
9 14

Иво

26.03.2020 | 20:24

Тоя ебахти наглеца аз съм в италия и тук първите които затвориха са пунктовете за залагания и то не държавния пунто снай а частните и каква работа бе череп когато всички първенства са спрени нещо на политика го обръща да Ева крадеца долен

Отговори
36 24

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?