61

Ексклузивно: Правителството дава 100 милиона на футбола

Министърът на спорта в оставка се закани да  съди Тошко Йорданов за неимуществени вреди

 

Правителството на Кирил Петков ще отпусне 100 милиона лева за футболни бази. Новината съобщи спортният министър в оставка Радостин Василев. "Имаме още 2-3 седмици и ще успеем да гласуваме 100 милиона лева за футболните бази", сподели Василев пред БНТ.

На въпрос дали все още е актуално намерението му да отнеме лиценза на Българския футболен съюз или след гласувания вот на недоверие на правителството на Петков, Василев отговори многозначително: "Има още 2-3 седмици пред това правителство. Нищо не се знае".

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев заяви още, че ще съди Тошко Йорданов за неимуществени вреди.

Той се изказа иронична на заявеното намерение на Слави Трифонов да съди 6-мата отцепили се от ИТН.

„Изключително съм притеснен – не мога да спя откакто Слави Трифонов каза това нещо. За мен съдебната зала е работно място. Сега Тошко Йорданов ще има заведено от мен дело за неимуществени вреди и вероятно аз ще го спечеля. За него има проблем в момента - адвокат не може да си намери. Не мога да участвам с такива Франкенщайни в политиката оттук нататък. Този модел вчера постигна една битка срещу българския народ и те /ИТН . б. р./ го осъзнават“, каза Василев. той припомни, че всичките адвокати на Тошко Йорданов са се отказали от него.

На въпроса, доволен ли е, че е изпратен с оркестър, адвокат Василев каза: „Г-н Кралев може да ме изпраща с музика, същото ще направят и много бизнесмени, които са завладели наши бази, председатели на федерация, които са свикнали да харчат държавния ресурс за коли и апартаменти“.

Според него с началото на втория си мандат президентът Радев е станал гарант за силна държава. „Той е достатъчно далновиден и разумен човек, който знае, че ако сега не застане на страната на реформаторството и антикорупционната политика иска или не иска. Има сили, които искат да го бутнат към статуквото и негови търкания с премиера по някои проблеми, не бива да оставят това над държавния интерес. Почтените хора от ИТН наистина подкрепят президента“, добави Радостин Василев. 

Бившият спортен министър е убеден, че политическата класа си е показала лицето вчера и народът е видял това лице.

"Надявах се колегите от ИТН да почерпят сила от това, което направихме ние и да се противопоставят на това посегателство на държавността. Ива Митева не е сред депутатите, от които премиерът би търсил подкрепа. Сред депутатите от ИТН има още качествени хора – мисля си, че след вчера ще им е трудно да гласуват в подкрепа. Но съм песимист съм от търсенето на подкрепа – става въпрос за хора, които предпочитат волята на един лидер. От втория ден не съм водил разговори с тях – по-добре да не хабя сили“, каза Радостин Василев.

Той отрече да му е предлаган бъдещ министерски пост. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
БРАВО!

БРАВО!

23.06.2022 | 17:20

Вместо да им вземат дължимите на държавата пари ,те им дава още 100 млн.лв.! Скоро България ще изчезне от футболния свят, след като сега е почти на дъното! Проверете колко пари дават на чужденците ,играещи у нас,кой им плаща заплатите ,след като всички клубове са на минус, кой и колко плаща на нашите "национали", за да сме на опашката?

Отговори
1 1
222

222

23.06.2022 | 12:38

гелосаната подлога на гриша ганчев до последно ще краде

Отговори
4 1
Това какво е?

Това какво е?

23.06.2022 | 11:21

Ей това ако не е корупция на просто киро-кое е? Махат се и отпускат 100 милиона на нещастни иди-оти? И се перчат,че се борили с корупцията...гнусна работа!Гнусна като джен-дърите!

Отговори
7 1
Ха така

Ха така

23.06.2022 | 10:14

Браво! След паметни мачове с Гибралтар, Патагония, Люксембург и т.н колоси-100 милиона!

Отговори
10 0
Ванката

Ванката

23.06.2022 | 10:26

1 кубик дърва имаме за национален отбор и ще отпускат 100млн.На какво основание... тия и 5лв не заслужават

Отговори
5 0

Анкета

Какво ще направи Ботев (Пловдив) в евротурнирите това лято?