Следвайте ни

Ексклузивно: Франция отказа визи на играчи от Локо

Крушарски отива в посолството за дискриминацията на Езе и Умарбаев

Големи неприятности започват за Локомотив още преди отборът да е тръгнал за Франция, където му предстои реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа. Посолството на страната световен шампион е отказала визи на двама от черно-белите. Новината съощи за Марица президентът на клуба Христо Крушарски. Става въпрос за нигериецът Стивън Езе и таджикът Парвиз Умарбаев. След дипломатически совалки случаят с Умарбаев е почти решен в полза на пловдивчани. Езе обаче няма шанс за момента да получи виза.
Интересното в случая е, че и двамата са национали на своите страни и досега не са имали проблем с пътуване в която и да е държава по света. Стивън Езе дори най-често кара ваканциите си във Франция.
Ако нещо не се промени до края на работния ден, Езе, който е основен стълб в отбраната няма да може да играе в четвъртък.
Крушарски лично ще отиде във френското посолство в 16 часа, за да се запознае с мотивите за отказа.
"Нямам представа защо се получи така. Недоумявам още повече, тъй като Франция е считана за модел на либерална страна и е приютила най-много чужди граждани. Освен това е считана за люлка на модерната цивилизация.
Нас ни наказват за расизъм по абсолютно недоказани обвинения, а кажете ми какво е това от френското посолство", сподели за Марица Крушарски.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (6)

Доко - доко

13.08.2019 | 18:31
3 6

Отсега реват на умряло - Крушата - лимкаджия пред посолството на Франция - играчите - явно сбирщина от апаши и тотаджии - щом и навън не им дават визи -и оня клоун щял да търси сметка на Посланника - ей аланколу - я си стой при магалите - и колкото ви бият - толкова .

коко

13.08.2019 | 16:52
4 1

ако имаше проблем досега да е решен,май ми се струва пиар на весника

@ 4

13.08.2019 | 16:48
5 5

Намери си извинение сръбския дупедавец Крушарски за предстоящата загуба.

l1

13.08.2019 | 16:38
8 3

Мотивите!?В противен случай е невиждана и нечувана дискриминация и липса на всякакъв феърплей...цялата страна трябва да защити локомотив и президент и премиер...скандал международен!!!

Ник

13.08.2019 | 15:06
9 4

Ами натоварете го в багажното отделение и като кацнете във Франция да излиза. То по този начин стотици хиляди се промъкнаха във Франция та ЕЗЕТО ли няма да мине. Франсетата са джендъри, веднъж Езе минал ли е границата няма да го върнат.

предложение

13.08.2019 | 14:52
7 2

Не познавам футболните закони , но ако някой се опита да спре даже един състезател, морално и достойно е да се откаже мача даже и срещу наказание.Има си обаче собственик на клуба за това.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?