Следвайте ни

Ексклузивно: Фен на Ботев загинал след дербито на Солун

viber icon

Фен на Ботев е загинал при автоинцидент след дербито на Солун между ПАОК и Арис. Според местния вестник Етнос загиналият е на 28 години и със свои приятели от агитката на канарчетата е отишъл да подкрепи Арис, които също като любимия им тим играят в жълто-черно.

Починалият е катастрофирал с колата, опитвайки се да избегне преследване от ултраси от агитката на ПАОК, твърди ethnos.gr.

Във фаталния ден загиналият заедно с още 9 свои приятели, също фенове на Ботев са били в известно кафе на булевард Мария Калас срещу двореца в Солун. В следващия момент десетте фенове на Ботев, които са носили жълто-черни фланелки на любимия си отбор, са били нападнати от 20 мъже с качулки, които са били въоръжени с метални пръти.

Двама от пловдивската група са били проснати на земята, а загиналият е успял да напусне заведението и е хукнал да бяга по улицата. Хулиганите са го настигнали и пребили като са го оставили окървавен на уличното платно. В този момент той е бил връхлетян от минаващ мерцедес, чийто шофьор не е успял да реагира навреме и да избегне фаталния удар.
Двамата наръгани фенове на Ботев са били откарани в местната болница Хипократ като лекарите са успели да стабилизират състоянието им и животът им е вън от опасност.
Разследването се води от специализирания отдел за борба със спортното хулиганство към Северна Гърция.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (1)

Бойка Атанасова

05.01.2020 | 23:04
0 0

Колеги!!!

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?