Следвайте ни

Ексклузивно! Арестуваха рефери и футболни босове

viber icon

Жесток корупционен скандал разтресе футбола в Босна и Херцеговина. Полицията в бившата югославска република започна масови арести заради манипулирани мачове. Местната федерация обяви, че са нанесени неизмерими щети на спорта в страната.

Футболни съдии и ръководители са били арестувани в няколко града във връзка с разследване на уредени мачове с цел финансова облага. Проверката касае мачове от елитната и втората дивизия в Босна и Херцеговина, обявиха от прокуратурата.

Заподозрените са застрашени от започване на дела за организирана престъпност, пране на пари, корупция и търговия с влияние. Общо 12 за момента са арестуваните, обяви министърът на сигурността на Босна и Херцеговина Драган Мектич. Акцията е в съдействие с местната Държавна агенция за сигурност.

"Работи се по установяване на уреждане на мачове във Висшата лига и втора дивизия, даване и приемане на подаръци с цел съдействие да бъдат уредени мачове за финансова облага от сезон 2018/19, наричано неправилно черно тото, обясни още министърът. За някои от заподозрените ще бъде искано задържане под стража".

"Повече от една година търся прокурор в държавната прокуратура, който да се захване с борбата с уредените мачове в страната, но всички поканени бягаха от отговорност. Явно защото се въртят много пари и не е съвсем безопасно", обясни министърът на сигурността.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?