61

Екипът на Бербатов с нова атака към БФС: Не лъжете, а върнете изхвърлените клубове!

Лидерът на опозицията в българския футбол Димитър Бербатов и екипът му призоваха БФС да върне отлъчените клубове. Реакцията идва след решението на Софийския градски съд от преди дни.

"Съдът казва в прав текст: Клубовете, явили се и участвали в конгреса на 18.03.2022 г., са възприели "принципно правилната позиция за незачитане на решението на ИК от 01.03.2022 г."! Това ни навежда на мисълта, че ръководството на БФС умишлено не връща изключените клубове, за да не могат да гласуват на бъдещ конгрес на БФС, по презумпцията, че ще гласуват против сегашното ръководство. 

Именно с оглед направените констатации от съда в решението, обявихме, че Изпълнителният комитет на БФС трябва незабавно да възстанови членските права на неправомерно изключените 62 клуба за участието им в напълно законно свикания и неотменен конгрес на БФС на 18 март 2022 г.", добавят от опозицията.

На 23 март футболният съюз взе мерки срещу клубовете, участвали в конгреса пет дни по-рано. Той беше свикан и отменен от изпълнителния комитет на БФС, но въпреки това десетки клубове се събраха, участваха и избраха Бербатов за президент.

Сега съдът обяви решенията от конгреса за невалидни, но и обяви, че конгресът е бил отменен неправомерно.

В позицията си Бербатов и съмишлениците му отново поставят въпросите си към Борислав Михайлов, свързани с новогодишното празненство с определяния като глава на тотомафията Дан Тан в Сингапур.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?