Две федерации решават за мач Кобрата - Джошуа

Преговори между две от боксовите федерации ще реши дали Кубрат Пулев ще се бие с Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория, съобщи Sky Sports. От медията поясниха, че в близките дни ще започнат разговори между Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова организация (WBO).

Всяка от двете федерации обяви, че задължителният ѝ претендент трябва да се бие с Джошуа до лятото за съответния пояс. Според Sky Sports правилата коя титла ще бъде защитавана първо от Джошуа ще бъдат определени до няколко дни.

Пулев е претендент на IBF, като заслужи това с победа над Хюи Фюри в София през октомври 2018 г. След това българският боксьор проведе две срещи през 2019 г. и очаква да срещне Джошуа.

Претендент на WBO е украинецът Александър Усик, който е №1 в ранглистата. Той има само един мач при най-тежките, като дебютира на 12 октомври 2019 г. Украинецъ е олимпийски шампион от Лондон 2012, а в полутежка категория властваше, след като стана първият боксьор обединил четирите пояса – WBA, WBC, IBF и WBO.

Усик е непобеден на професионалния ринг в 17 мача, като постигна 13 нокаута.

От щаба на Кубрат Пулев са убедени, че българинът е близо до мач с Джошуа. Мениджърът на българина Ивайло Гоцев дори обяви, че до дни се очаква писмо от IBF за насрочване на дата на мача. За подобна възможност говори и мениджърът на британеца Еди Хърн, който цитира "Тотнъм стейдиъм" в Лондон като потенциално място.

От своя страна WBO в лицето на президента си Пако Валкарел обяви, че Джошуа има 180 дни, за да защитава пояса срещу Усик.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?